Afbeelding
Foto: Remko Vermunt
Fotoalbum

Heel veel waterspelletjes tijdens Athletes in Action

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Ondanks de hitte wisten toch veel kinderen hun weg te vinden naar de dertiende editie van Athletes in Action (AIA). "We hadden verwacht dat het wel wat rustiger zou zijn, ik zou het begrijpen als ze naar het zwembad of de Oesterdam zouden gaan", stelt de zeventienjarige Priscilla de Jager. Zij deed dit jaar voor het eerst mee als begeleider van AIA.

De temperaturen liepen gedurende de week alleen maar op, toch kwamen er iedere dag zo'n vijftig kinderen naar het middagprogramma van Athletes in Action. In de avonden kwamen er steeds zo'n dertig jongeren naar de Oesterputten in Tholen. "Het is echt prima verlopen", vertelt De Jager. Zelf deed ze als kind zo'n vijf of zes keer mee aan Athletes in Action, maar dit jaar dus voor het eerst als begeleider. "En dat is goed bevallen. Het is zo leuk om met die kinderen te spelen, maar ook om ze het verhaal van de bijbel te kunnen vertellen."

Waterspelletjes

Vanwege het warme weer werden de spelletjes dit jaar wel een beetje aangepast. "In principe zouden we alleen op vrijdag wat waterspelletjes spelen, maar dat hebben we nu bijna iedere dag wel gedaan. Dat was de enige manier om de kinderen een beetje koel te houden." Op donderdag werd het middagprogramma zelfs verplaatst naar de ochtend, vanwege de aanhoudende hitte. Kinderen zijn dan ook volop in de weer met flessen gevuld met water én waterpistolen. "We moesten wel, anders is het niet verantwoord. Daarnaast houden we ook meer drinkpauzes voor de kinderen."

Geloof

Tijdens die pauzes is er uiteraard ook aandacht voor het geloof. "We hebben in de eerste drie dagen een toneelstukje opgevoerd om het verhaal van Joseph te vertellen. Na het toneelstukje gaan we steeds even met de kinderen in een groepje zitten om het erover te hebben." De kinderen reageerden volgens De Jager erg enthousiast. "Ze vonden het jammer dat het verhaal in drie dagen al was verteld. Het is mooi om zo'n verhaal met de kinderen te kunnen delen. Je bouwt echt een band met ze op", besluit Priscilla. Volgend jaar doet ze dan ook sowieso weer mee aan Athletes in Action. "Ik heb er echt van genoten."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief