Afbeelding
Foto: Iman Fase

Muzikaal entertainment tijdens braderie Smerdiek

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Het hart van Sint-Maartensdijk maakt zich weer op voor de jaarlijkse braderie. Op zaterdag 4 augustus kunnen bezoekers weer genieten van het traditionele dorpsfeest in Smerdiek. Ruim honderd kramen verzamelen zich van 10.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds in de straten rondom de Markt om allerlei waren aan de man te brengen.

De braderie in Sint-Maartensdijk wordt jaarlijks georganiseerd door Ondernemersvereniging Smalstad én met veel succes. Ieder jaar is de diversiteit aan kramen weer groot en er wordt een uitgebreid en veelzijdig programma voorgeschoteld. Het centrum bruist van gezelligheid met de ruim honderd kraampjes. Terwijl jong en oud heerlijk kan slenteren langs de kramen op zoek naar de leukste koopjes, kan er ook genoten worden van de kermis die van 1 tot en met 4 augustus neerstrijkt in het dorp.

Vertrouwd
De braderie is een ware traditie in het dorp en zal voor velen dan ook vertrouwd voelen, omdat veel vaste elementen terugkeren. De hele dag is er doorlopend wel iets te doen én te zien. De braderie is een ontmoetingsplek. Je komt van alles en iedereen tegen en dat draagt bij aan de gezellige sfeer. "Vorig jaar kwamen er ook veel bezoekers vanaf de campings en daar hopen we dit jaar natuurlijk ook weer op", vertelt Dolores Bijl.  Wel is de braderie dit jaar iets meer geconcentreerd op de Markt. "Daarnaast is er ook weer een springkussen voor de kinderen."

Muziek 
Nieuw dit jaar is de enorme hoeveelheid muziek bij de braderie. Al op vrijdagavond kan men genieten van live-muziek. Van 20.00 tot 23.00 uur kan men op het gezellige terras genieten van zanger Romano. Tijdens de braderie op zaterdag betreed zanger Ricoh het podium. Hij zingt van 16.00 tot 19.00 uur allerlei soorten genres en ook verzoeknummertjes zijn voor hem geen probleem. Onder het genot van een hapje en een drankje is het zo goed toeven op het terras. Vanaf 20.00 uur kan je zelf het podium betreden op de Markt, want dan is het tijd voor karaoke! Vanwege de aanhoudende hitte raadt de organisatie vooral aan om het op deze dag lekker rustig aan te doen. "Er is voldoende horeca aanwezig om op tijd een drankje te drinken!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief