baby-foto-schenzelarts-pixelio-medium
baby-foto-schenzelarts-pixelio-medium

Inwoneraantal loopt langzaam op in gemeente Tholen

THOLEN - Het inwoneraantal van de gemeente Tholen is het afgelopen jaar minimaal toegenomen met 183 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Tien jaar geleden telde de gemeente nog 25.340 inwoners. In 2013, vijf jaar later, was dat minimaal opgelopen tot 25.517 inwoners. En aan het einde van de vorige maand stond de teller op 25.709.


Met de groeiende inwoneraantallen sluit Tholen wel aan bij de landelijke trend. De bevolking van Nederland groeide in de eerste helft van 2018 met ruim 32 duizend inwoners. Dat is iets minder dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 35 duizend mensen bij kwamen. Het verschil komt volgens het CBS vooral doordat er het afgelopen jaar meer mensen zijn overleden. Het aantal geboorten is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar.

Geboorte

In de gemeente Tholen werden in het eerste half jaar van 2018 145 baby's verwelkomt. Dat terwijl er in totaal 110 inwoners overleden. De natuurlijke aanwas (het aantal geboorten min het aantal overlijdens) in de eerste helft van het jaar was dus 35. Daarnaast zijn er het afgelopen halfjaar 497 mensen in de gemeente komen wonen, terwijl er 'maar' 406 mensen verhuisd zijn naar buiten de gemeente Tholen. Van de bijna vijfhonderd 'nieuwe' inwoners van de gemeente Tholen komen er slechts 43 uit het buitenland. Daarentegen zijn 33 inwoners juist vanuit Tholen naar het buitenland vertrokken.

Remko Vermunt


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Operator / magazijnmedewerker

Steenbergen

Proces operator m/v

Terneuzen

QESH Assistant

Kapelle-Biezelinge

Machinaal houtbewerker

Middelharnis

verkoopadviseur

Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief