Foto:

Nieuwe editie van Speelmeerdaagse

SINT-MAARTENSDIJK - Zo'n 250 kinderen kunnen zich medio augustus weer volledig uitleven tijdens een nieuwe editie van de Jeugdland Speelmeerdaagse. Gewapend met een hamer en heel veel spijkers kunnen de kinderen op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 augustus weer de mooiste creaties knutselen.


De Jeugdland Speelmeerdaagse in Sint-Maartensdijk is uitgegroeid tot een ware traditie. Niet alleen voor kinderen die zelf niet op vakantie gaan is het jeugdland één groot feest, ook kinderen die wél op vakantie zijn geweest schuiven graag aan bij dit spektakel. Ieder jaar vragen de kinderen dan ook of er volgend jaar weer een speelmeerdaagse is. "Natuurlijk, is steevast ons antwoord", aldus de organisatie.

Knutselen

En daarom kunnen kinderen van zes tot en met veertien jaar in de laatste week van de zomervakantie weer flink aan de slag op het terrein van Weggemans. "Het is dezelfde plek als altijd, het terrein is bereikbaar via de nieuwe Verbindingsweg." Zowel op woensdag, als op donderdag worden de kinderen hier vanaf 10.00 uur verwacht. Op woensdag beginnen de deelnemers meteen met timmeren. Ze dienen wel zelf een hamer mee te brengen en er wordt aangeraden om stevige schoenen mee te nemen. Tot 15.00 uur mogen ze mooiste creaties in elkaar knutselen. De volgende dag, donderdag, wordt gebruikt om die timmerkunstwerken verder af te maken. Afhankelijk van hoe snel de kinderen zijn, wordt er in de middag misschien nog iets anders gedaan. 's Avonds om 19.30 uur mogen ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden de kunstwerken bewonderen. "Rond de pauze wordt er op woensdag en donderdag een bijbels verhaal verteld."

Zwemmen

Alleen op vrijdag mogen de kinderen naar een andere locatie, namelijk Zwembad Haestinge. Die dag staan er namelijk spelletjes gepland in en rondom het zwembad. Van 10.00 uur in de ochtend tot 15.00 uur is het dolle pret in het zwembad. "Vergeet de kinderen dus geen zwemkleding mee te geven én een handdoek. Voor een stoere hap en slok wordt gezorgd." 's Avonds om 19.30 uur staat de laatste activiteit op de planning, maar die blijft nog even geheim. "De toegang is gratis, maar we willen wel weten wie er komt. Dan kunnen we zorgen voor genoeg hout, spijkers, boterhammen, drinken en pleisters."

Aanmelden

Aanmelden kan via een e-mail naar jeugdland@zeelandnet.nl. "Zet daarin je naam, leeftijd, adres, telefoonnummer, e-mailadres en zwemdiploma's. Aanmelden kan tot maandag 13 augustus 12.00 uur in verband met de administratieve afhandeling. "Wil je vader of moeder meekomen om te helpen? Dan kan dat, geef dit dan wel even door." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

zelfstandig ondernemer!

Regio Miden Zeeland en Tholen

QESH Assistant

Kapelle-Biezelinge

Commercieel medewerker vastgoed

Roosendaal

Montage medewerker

Middelharnis

Timmerman

Middelharnis

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief