keetie-van-oosten-hage-route
keetie-van-oosten-hage-route

Jeugd betrokken bij Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Fietsliefhebbers stappen op zaterdag 18 augustus op hun stalen ros voor het Keetie van Oosten-Hage wielerfestijn als onderdeel van de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse.

De Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D) is een nieuw fietsevenement in Zeeland. Deelnemers mogen niet alleen meedoen op een racefiets, maar ook e-bike's, omafietsen en alle andere fietsen zijn toegestaan. Zo kan iedereen op zijn eigen manier de provincie Zeeland beter leren kennen.

Om ook de jeugd warm te maken voor dit soort tochten, wordt er op donderdag 16 augustus op verschillende manieren stilgestaan bij het fietsen tijdens de Jeugdland Speelmaardaagse in Sint-Maartensdijk. "Kinderen tussen 6 en 14 jaar kunnen BMX-clinic's volgen. 's Avonds zijn er spannende demo's van een professionele BMX'er en Dikke Banden Races op het terrein van de Jeugdland Speelmeerdaagse." Kinderen kunnen zich opgeven via jeugdland@zeelandnet.nl.

Op zaterdag 18 augustus 2018 vindt de Thoolse etappe plaats over de Keetie van Oosten-Hage route. De route is 86 km lang, maar kan ingekort worden tot 56 en 30 kilometer. Inschrijven kan tussen 8.30 en 11.00 uur bij Cafetaria 't Hoekske, Markt 6 in Sint-Maartensdijk. Om 9.30 uur wordt het startschot gegeven door wethouder Frank Hommel. Starten is mogelijk tot 11.00 uur. Keetie fietst zelf, met een aantal oud-wielrenners, ook mee!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief