Het is een gezellige boel op de braderie in St. Annaland.
Het is een gezellige boel op de braderie in St. Annaland. Foto: Frits Simons
fotoalbum

Zonovergoten braderie zorgt voor grote drukte en gezelligheid

Door: Amber Kuijs Cultuur

SINT-ANNALAND – Ondernemersvereniging Activa kan terugzien op een uiterst geslaagde braderie. Het weer werkte prima mee: een zonovergoten dag en toch niet te warm. Van het begin af aan was het dan ook overal erg druk op zaterdag 11 augustus. De organisatie had alles keurig voor elkaar en ook hier werden de vele kramen prettig onderbroken door fleurige kleden met straatverkoop door kinderen. Het meest opvallend was de schitterende expositie van de Meestoof.

DOOR FRITS SIMONS

Al kort na het begin van de braderie ontstond er een file van auto's die op weg waren naar het parkeerterrein aan de haven. Daar kon je de schetterende kermismuziek al horen. Als altijd stonden de kermistenten opgesteld aan het begin van het Havenplein. De kinderen en de jeugd vermaakte zich opperbest in de autoscooters, de gierende heartbreakers, de schiettent, de gokstands, botsauto's, eendjesvissen en vooral op de Be jumping waar men in de rij moest staan om salto's te kunnen maken.

Havenplein
Op het feestelijke Havenplein wemelde het de hele dag van activiteiten. Overal waren terrassen en behalve drank was er ijs, frites en vis in overvloed. Vooral het personeel van de viswagen kon de grote drukte nauwelijks aan. Regelmatig waren er spectaculaire optredens van de coverband 'Mr Sloane, Zumba demo's, een shuffle dance van de Vrienden van Siem, de zanger Corné en Micky to Mutch terwijl Dj Piet het publiek vermaakte tot middernacht.

Aan de Voorstraat
Ook hier gaven de vrienden van Siem acte de présent met een voetbalspel en een verkoopkraam om altijd maar weer aandacht te vragen voor de noodzakelijke bestrijding van de kanker. De aan de Voorstraat wonende middenstanders lieten zich natuurlijk van hun beste kant zien met allerlei acties, aantrekkelijke hapjes en mooie uitstallingen van hun producten. Daar tussen in waren tientallen kramen met leder, choco, kaarten, kleding, juwelen, cosmetica, hobby artikelen, worst, snoep, touw, wol, stroopwafels, boeken en speelgoed. Het geheel werd afgewisseld door een WHS kraam, EQuiMio, de eieren van de Vogeltjesclub en afgesloten met de wagen van Veilig Verkeer. Je moest over de hoofden lopen en overal zag je ook nog kinderen met hun ouders om hun spulletjes kwijt te raken.

De Ring
Rondom de kerk ging de braderie gewoon door: gezondheidsartikelen, tattoo, schminken, EHBO, vers
van de boerderij, fruit mixen, hengelsport, ambachtelijke lekkernijen, de watersportvereniging,
paling en ijs. Opvallend waren twee religieuze instellingen die zich presenteerden om de bezoekers
de juiste weg te wijzen nl. De Hervormde Kerk en de Christengemeente. Ook de stichting Samen
Doen maakte iedereen duidelijk waarvoor zij staan.

De Meestoof
Opnieuw slaagde de Meestoof erin een aantrekkelijke exposite op te zetten en een hobbymarkt op de terreinen rondom het museum: oude tractoren, oldtimers, blinkende brommers uit de zestiger jaren Zundapp en Floret Kreidler, petroleumwagens en een demonstratie van Van Dijke Zaden met een zaadsorteerder voor langwerpige en ronde zaden voor bloemen en groenten. Aan de achterkant van de Meestoof werd er koffie geschonken met grootmoeders appeltaart. De kinderen konden zich vermaken met oudhollandse spelletjes of in het nieuwhollandse springkussen. De hobbymarkt was een geheel van fleurige kramen en karren met oudhollands snoep, ambachtelijke bierbrouwerij, keramiek, botanische prenten, schilderijen en minivoertuigen van beco transport. Ook was er aandacht voor de open atelier route. Kortom er was van alles te doen, te zien en te beleven.

Het is een gezellige boel op de braderie in St. Annaland.
Het is een gezellige boel op de braderie in St. Annaland.
Het is een gezellige boel op de braderie in St. Annaland.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief