Gospelkoor Polyhymnia
Gospelkoor Polyhymnia Foto: Polyhymnia

Polyhymnia zingt in de serie zomerconcerten

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

OUD-VOSSEMEER - In de reeks Zomerconcerten is het op zaterdag 1 september de beurt aan Gospelkoor Polyhymnia. Gospelkoor Polyhymnia is een interkerkelijk koor dat bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste leden van 12 jaar en ouder.

Wekelijks wordt er op zondagavond gerepeteerd in de Gereformeerde Kerk in Oud-Vossemeer, maar de koorleden komen van verschillende kernen op en buiten het eiland. Het doel van het koor is God prijzen, loven en aanbidden door middel van de gekregen talenten; zingen en muziek maken. Over het algemeen brengt het koor meerstemmige gospelmuziek ten gehore. Polyhymnia verleent haar medewerking aan erediensten, jeugddiensten en concerten in de regio Zeeland/Zuid-Holland/West-Brabant. Het koor staat onder leiding van Maarten van der Kooij. Tijdens uitvoeringen wordt het koor versterkt met een combo, bestaande uit Charles de Wolff (piano), Jan-Willem Westdorp (drums), Willem Jan de Voogd van der Straaten (basgitaar), Arco Bolluijt (gitaar) en Anco Westdorp (saxofoon).

Programma
Gospelkoor Polyhymnia kenmerkt zich door de diversiteit binnen het repertoire. Dit komt terug in het programma voor het Zomerconcert van aanstaande zaterdag. Het programma varieert van rustige ballads tot echte ‘black gospel’ en er wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gezongen. Op verschillende momenten zal er door het koor een toelichting gegeven worden bij de liederen die worden gezongen. Na afloop van het concert is het mogelijk om de CD ‘Great is the Lord’ te kopen die het koor in 2016 heeft uitgebracht.
Polyhymnia heeft eerder met succes opgetreden in de serie zomerconcerten. Op 1 september zal het koor voor ons optreden in de Rooms Katholieke Kerk in Tholen. Het concert is van half 3 tot 3 uur en toegang is gratis. U bent van harte uitgenodigd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief