Afbeelding
Foto: GinoPress B.V.

Bedrijfspand Sint-Philipsland flink beschadigd door grote brand

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

SINT PHILIPSLAND - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag massaal uitgerukt voor een grote brand in een loods aan de Kwekerijweg in Sint-Philipsland. De brandweer schaalde op naar grote brand en rukte met veel materieel uit om de brand te bestrijden. De brand brak rond 01.39 uur uit en rond 04.10 uur werd het sein brand meester gegeven.

Om voldoende bluswater ter plaatse te krijgen werd een waterwagen en een groot watertransport ingezet. Het groot watertransport werd opgebouwd vanaf een sloot aan de Korte Kruisweg. Met behulp van een hoogwerker en een ladderwagen werd de brand van bovenaf bestreden. Bij de brand kwam zeer veel rook vrij welke de polder in trok. Toen het eerste blusvoertuig ter plaatse kwam was de brand al te hevig om het pand te kunnen betreden. In het pand zit een bouwbedrijf en een dakdekkersbedrijf gevestigd, aldus de Veiligheidsregio.

De brandweer wist erger te voorkomen om een aantal gasflessen op tijd in veiligheid te brengen. Ook een aantal naastgelegen panden heeft de brandweer door snel optreden weten te behouden. Door de brand is het pand waar de brand uit brak zwaar beschadigd geraakt. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brandweer heeft ongeveer 50 personen ingezet bij het bestrijden van de brand.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief