Katwijks Mannenkoor.
Katwijks Mannenkoor. Foto: Mannenzanggroep SION

Katwijks Mannenkoor & Amazing Grace Choir in Tholen

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

THOLEN – op vrijdagavond 5 oktober komt het Katwijks Mannenkoor in Tholen zingen. Officieel heten zijn Mannenzangroep Sion uit Katwijk. Het koor met 125 leden treedt op in de Grote kerk.

Het koor zingt in heel nederland en heeft daarom een landelijke bekendheid. Het koor zingt met name geestelijke liederen, zoals Johannes de Heer liederen, maar ook veel liederen over de zee (Katwijk). Aan deze avond werkt het gastkoor mee: Het Amazing Grace Choir uit Tholen.
Dit koor staat o.l.v. dirigent Peter Wildeman. Het koor is bekend geworden vanwege de flashmob ‘Amazing Grace’ in de Tweede Kamer. Afgelopen voorjaar heeft het koor daar weer opgetreden, toen zongen zij alle coupletten van het Wilhelmus, dat gebeurde n.a.v. een geschonken monument over het Wilhelmus, aangeboden door de SGP. De SGP deed dit n.a.v. haar 100-jarig bestaan. Het koor zal een aantal klassieke en hedendaagse nummers zingen, waaronder het Amazing Grace.
De avond is ten bate van Woord en Daad. De avond begint om 19.30 uur, de entree is vrij. Jong en oud worden hartelijk welkom geheten!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief