Afbeelding
Foto: ZLTO

Partij van de Dieren roept op tot 'Eet geen Dierendag'

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren vraagt de gemeenten en Provincie in Zeeland mee te doen aan de Eet geen Dierendag actie van Wakker Dier op donderdag 4 oktober.

Deze campagne houdt in dat op Dierendag geen vlees en vis wordt geserveerd in de bedrijfsrestaurants en kantines van de gemeenten en Provincie én dat deze dit actief uitdraagt in de media. De gemeente Utrecht is hen, na verzoek van de Partij voor de Dieren Utrecht, al voorgegaan! "Wij vragen de gemeenten in Zeeland en de Provincie dan ook zich te laten inspireren en op Dierendag te kiezen voor vegetarisch en plantaardig eten."

Positief
De werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren heeft de verantwoordelijken voor de catering bij gemeenten en de Provincie telefonisch benaderd. "Allen gaven aan positief te staan tegenover een Eet geen Dierendag maar velen vonden het toch ingewikkeld om dit voor één dag te organiseren." Volgens de gemeente Noord-Beveland en Veere wordt er al rekening gehouden met vegetariërs en doen zij sowieso niet mee aan acties.

Gemeentes
De gemeente Vlissingen en Goes willen met enkele gerechten meedoen, maar denken dat vleeseters niet genegen zijn dit een dagje te laten staan. Zelfs niet op Dierendag. "Alleen de gemeenten Reimerswaal en Kapelle geven direct aan zo mogelijk mee te doen aan de actie! De overigen hebben nog geen besluit genomen."

De campagne van Wakker Dier is te bekijken op hun website



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief