Afbeelding
Foto: Google Maps

Onderwijshuisvesting wordt uitdaging voor 2019

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Wethouder Peter Hoek heeft afgelopen week de begroting voor het komende jaar gepresenteerd. Eén van de grootste uitdagingen voor 2019 wordt vooral onderwijshuisvesting, aldus de wethouder.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Tholen een aantal bezuinigingen doorgevoerd, Zo werd er besloten om een bedrag van 280.000 euro te bezuinigen op onderwijshuisvesting. De bezuiniging tot en met 2019 van 200.000 euro is al gerealiseerd. "Maar als we om ons heen kijken in het land en de kosten die tegenwoordig gemoeid zijn met nieuw- en verbouw van scholen dan is deze bezuiniging een illusie", stelt de wethouder. De nog openstaande bezuiniging van 80.000 euro wordt dan ook teruggedraaid en misschien moet er zelfs weer geld bij.

"Op dit moment wordt gewerkt aan een integraal huisvestingsplan. Het gros van de gebouwen is gedateerd, maar we hebben nooit echt gespaard om deze gebouwen te vernieuwen. We hebben er juist op bezuinigd en het een beetje voor ons uit geschoven", stelt de wethouder. In het eerste kwartaal van 2019 hoopt de wethouder het huisvestingsplan klaar te hebben. Dan wordt ook duidelijk hoeveel geld er de komende jaren eventueel bij moet om alle scholen weer te voorzien van goede huisvesting.

In de periode tot 2023 staat in ieder geval nieuwbouw en/of renovatie op de planning voor Sint-Maartensdijk (2019), Poortvliet (2020), Stavenisse (2021) en Oud-Vossemeer (2023). In Poortvliet en Stavenisse wordt daarbij ook de dorpshuisfunctie betrokken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief