Foto: Isabel Music

Marc de Jager wil meer cultuuraanbod in Tholen

THOLEN - Toen Marc de Jager in 2006 op Tholen kwam wonen, was er van alles te doen op cultureel gebied. Maar, toen in 2015 de stichting Uit Op Tholen werd opgeheven, zag hij het cultuuraanbod in de gemeente Tholen drastisch afnemen. "Vanaf dat moment speelde ik met de gedachte om hier op een of andere manier weer invulling aan te geven."


Die gedachte bleef een lange tijd spelen bij Marc de Jager, totdat hij eind vorig jaar een berichtje zag in de krant. "Ik zag dat Isabel Provoost zou gaan optreden in een gemeenschapscentrum in Wissenkerke. Ik heb toen kaartjes gekocht en ben toen met mijn vrouw en zoontje gaan kijken en luisteren. Daar heb ik het idee opgevat om haar te vragen om ook in Tholen te komen optreden."

Haken en ogen
Daar werd volgens Marc meteen enthousiast op gereageerd maar er bleken nog wel wat haken en ogen aan te zitten. "Ze was namelijk net benaderd door een landelijke organisator voor een reeks theatershows op verschillende locaties in Nederland." Uiteindelijk kreeg hij toch groen licht en daarom komt Isabel Provoost met band op 27 oktober 2018 voor de try-out van haar 'This Is Me' theatershow naar Meulvliet in Tholen.

Promoties
Vanaf dat moment was er voor Marc een heleboel te regelen. Een promotieoptreden, een bezoekje aan de studio van Omroep Tholen waar Marc zelf vrijwilliger is, berichtgeving via (social) media, het vastleggen van support-act Lisa van Tiggele en ga zo maar door! "Het organiseren van zo'n optreden is al met al een spannende klus, waarbij ik iedereen die zijn of haar medewerking verleent enorm dankbaar ben, met name routinier Charel Wolvekamp van de Meulvliet."

Persoonlijk
Het kost hem bijna bloed, zweet en tranen, maar met wat extra inzet en de nodige vrije uurtjes probeert Marc toch een leuke avond te creëren voor het Thoolse publiek. "Het is daarbij voor mij een eer om met Isabel, haar band en haar management te werken." Haar optreden in de Meulvliet is volgens Marc dan ook een aanrader voor een gezellig avondje uit met vrienden, buren en/of familie, waarvoor je niet ver van huis hoeft te gaan. "Het is een hele persoonlijke voorstelling in een huiselijke setting voor iedereen die van muziek houdt." Ze speelt die avond zeer uiteenlopende nummers van bekende artiesten en momenteel is ze bezig met het schrijven en opnemen van haar eigen muziek. "Wie weet kan ze daar al wat van laten horen op 27 oktober. Laten wij het hopen, dan hebben we een mooie primeur te pakken!"

Kaarten
Mocht het evenement een succes blijken dan overweegt Marc om vaker evenementen te organiseren. "En ik heb daarvoor al wat namen in gedachten." Kaarten a 10 euro per stuk zijn te koop via Boekhandel Heijboer in Sint-Annaland, Slijterij 't Wienuus in Tholen, Meulvliet en online via www.isabelprovoost.nl/agenda. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief