fotoalbum

SPS beslist derby tegen Vosmeer in tweede helft

Door: Bregje Kop Algemeen

POORTVLIET – Het zag er het eerste kwartier niet naar uit maar uiteindelijk bleek in de tweede helft dat SPS de sterkste ploeg was en de langste adem had en in het laatste kwartier scoorden ze drie keer zodat het nog een ruime zege werd. ( 4 – 1 )

DOOR FRITS SIMONS

Na de monsteroverwinning van SPS tegen Brouwershaven ( 0 – 8 ) verwachtte iedereen een gemakkelijke overwinning tegen Vosmeer. Voorzitter SPS: "In Brouwershaven haalden we in de tweede helft een ruime score want onze tegenstander zat er toen helemaal door. Vandaag gaan we opnieuw voor de zege en we zien wel op het veld hoe het zal gaan."

SPS begon zonder concentratie

"Het lijkt of ze staan te slapen, " zo reageerde een SPS-supporter na 10 minuten. Daar leek het inderdaad op. Direct na de aftrap ging Vosmeer naar voren en via rechts kwam de bal links voor het doel en tot verrassing van iedereen kon Sylvester van Willigen de bal zo naar binnen schuiven: 0 – 1. "Dat halen we wel in," werd er gereageerd vanaf de kant. Dat zou uiteindelijk wel gebeuren maar het duurde een vol kwartier voordat SPS er een beetje in kwam. Vosmeer kreeg nog twee grote kansen maar toen was het wel voorbij. Langzaam maar zeker nam SPS het initiatief over en door hun goede samenspel kregen ze steeds meer vat op de wedstrijd. Vosmeer werkte hard maar zocht telkens de lange bal met hoop op een goede afloop. Er kwamen kansen voor SPS en in de 25 e minuut werd het gelijk door een doelpunt van Jelmar Elenbaas. De grensrechter had wel buitenspel geconstateerd maar scheidsrechter W. Stroop keurde de treffer goed: 1 – 1. De gevaarlijkste man van Vosmeer, Joshua van Willigen, werd telkens gevloerd. Vooral in de 37 e minuut werd dat zo hardhandig gedaan dat er een gele kaart voor werd getrokken. Joshua: "Het was een zware overtreding en het was echt donkergeel. Verder gaven we goed partij in de beginfase maar later zakten we toch te veel in. Ik heb lekker gevoetbald en ben blij dat het na 8 maanden blessureleed weer gaat."

Pupil van de week

De 9-jarige Fabian Sturris was de pupil van de week: "Ik voetbal in Jongeren onder 11 en zit al 3 jaar op de voetbal. Ik denk dat SPS met 3 – 1 gaat winnen." Zijn favoriete club is Ajax en hij zit op de Jenaplanschool. Voor de wedstrijd begon, nam hij de aftrap en scoorde met een mooie schuiver.

Wethouder Frank Hommel

Eén van de aanwezigen was wethouder Hommel: "Ik probeer dit jaar alle derby's bij te wonen om de belangstelling van de gemeente te laten zien. Natuurlijk ben ik als inwoner van Oud-Vossemeer voor Vosmeer en ik hoop dat ze gaan winnen maar dat is niet reëel." Na een minuut spelen trok hij deze woorden weer in.

Beslissende fase

In de tweede helft trok SPS de wedstrijd steeds meer naar zich toe. Vosmeer werd in de verdediging gedrongen maar loerde op de counter. Pas in de 73 e minuut viel de beslissing. Een mooie aanval via rechts zorgde ervoor dat Maurice Lindhout de bal in de uiterste rechterhoek kon plaatsen. René de Groen en Swen Uyl maakten het feest compleet door nog twee doelpunten: 4 – 1.