Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Regenboogvlag wappert volgend jaar ook in Tholen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De gemeenteraad van Tholen heeft donderdagavond ingestemd met de motie van PvdA/GroenLinks om vanaf komend jaar de regenboogvlag ook te laten wapperen op de internationale Coming Out Day.

Op tal van plekken in het land werd donderdag de regenboogvlag gehesen. Dat gebeurde in het kader van de internationale Coming Out Day. Door het hijsen van de regenboogvlag laten gemeenten zien dat iedereen mag zijn wie hij/zij wil zijn. In de gemeente Tholen werd echter geen gehoor gegeven aan de oproep van COC Nederland om de regenboogvlag te hijsen.

Daar moest volgens de fractie PvdA/GroenLinks verandering in komen. "Als het aan ons ligt, is dit de laatste Coming Out Day zonder regenboogvlag op Tholen. We roepen daarom de gemeente Tholen op om jaarlijks op 11 oktober, net als meer dan 160 andere Nederlandse gemeenten, provincies en ministeries, de regenboogvlag te hijsen."

De partij wilde middels een motie in de raadsvergadering het college van burgemeester en wethouders opdragen om jaarlijks de regenboogvlag te hijsen. "Nederland is een land waar eenieder zichzelf mag en kan zijn en acceptatie van iedereen is een kernwaarde in onze samenleving", stelt de fractie. "Ook binnen de gehele samenleving van de gemeente Tholen kennen wij mensen die tot deze doelgroep horen." Alleen de SGP en ChristenUnie stemden tegen de motie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief