Foto: Iman Fase
fotoalbum

Koningspaar beleeft 'fantastische' dag in Tholen

SINT PHILIPSLAND - Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn aangekomen in de gemeente Tholen. Het koningspaar bracht dinsdagochtend een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en per politieboot werd het tweetal naar Anna Jacobapolder gebracht waar ze werden opgewacht door honderden inwoners.


Bij aankomst kreeg het koningspaar een bloemetje overhandigd namens Esther en Giovanni uit Sint-Maartensdijk. Beiden zijn vandaag jarig; Giovanni is zes jaar oud geworden en Esther is negen jaar geworden. Volgens burgemeester Ger van de Velde - de Wilde is er geloot wie de bloemen mocht overhandigen. “Want er zijn nog meer mensen jarig vandaag.” De burgemeester wil vandaag een zo’n mooi mogelijk beeld achterlaten, maar verwacht dat dit wel gaat lukken. “Er worden ook unieke Thoolse onderwerpen besproken.” Langs de kant van de weg is het flink druk het hele eiland lijkt uitgelopen te zijn om een glimp van het koningspaar op te vangen. 


Het programma
Tijdens het bezoek aan de gemeente Tholen wordt er over verschillende onderwerpen gesproken. Zo wordt er in Restaurant 't Veerhuis onder andere gepraat over landbouw, verzilting van landbouwgrond en zout/zoet water. Daarna reist het koningspaar door naar De Schutse in Sint-Annaland waar gesprekken plaatsvinden over burgerinitiatieven, nieuwe zorgconcepten, mantelzorg en de integratie van statushouders. Ook deze gesprekken trekken veel nieuwsgierigen, zowel in de zaal als daarbuiten staan de mensen te kijken. Daarna is Tholen-Stad aan de beurt met een bezoek aan HEMI Winkelinrichting. Hier krijgen de koning en koningin een rondleiding en daarna volgt een bedrijvenmarkt. 

"We hebben een fantastische dag gehad", aldus de koning toen het einde van het bezoek rond 15:45 uur in zicht kwam.

Remko Vermunt


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief