Links André Visser en rechts Ad Duvekot bij één van de bedrijfsauto's onder een door het bedrijf geplaatste landbouwkundige windmolen.
Links André Visser en rechts Ad Duvekot bij één van de bedrijfsauto's onder een door het bedrijf geplaatste landbouwkundige windmolen. Foto: Frits Simons

Geruisloze overname technisch bureau Visser B.V. door Ad Duvekot

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

POORTVLIET - Van kinds af aan was André verbonden en verknocht aan het bedrijf wat zijn vader in 1964 oprichtte. Die verbondenheid blijft, nu in de rol van Manager Bedrijfsvoering, maar hij wilde graag een stapje terug doen. Hij zocht naar iemand die het bedrijf kon en wilde overnemen en heeft die recent gevonden in de persoon van Ad Duvekot, die vanaf 6 september de nieuwe directeur/eigenaar is van het bekende installatiebedrijf op het eiland Tholen.

DOOR FRITS SIMONS

André groeide op in Poortvliet en na de Chr. Mavo ging hij verder leren aan de MTS in Vlissingen. Tegelijk slaagde hij daar voor het diploma Bedrijfskunde wat toen een vereiste was om als zelfstandig ondernemer te kunnen functioneren. Na zijn dienstplicht en werk aan Baeten elektrotechniek te Tilburg ging hij in 1991 aan de slag in het bedrijf van zijn vader.

Overname
André was op kantoor bezig met tekenen, calculeren en projectbegeleiding. Hij bouwde het bedrijf verder uit en bij het 40-jarig bestaan nam hij het in 2004 officieel over nadat hij het zachtjesaan steeds meer was gaan leiden. Technisch Bureau Visser houdt zich in de volle breedte van de techniek bezig met installaties: verwarming, elektra, ventilatie, riolering, gas, water, dak/gootwerk, isolatie, sanitair en air- en ventilatiesystemen. Er werken 20 mensen. André: "Ik doe het nog steeds allemaal graag en blijf gewoon mijn werk doen maar ik ben wel al enkele jaren bezig om een partner te zoeken omdat ik na al die jaren een stapje terug wil doen. Dat is nu gelukt in de persoon van Ad Duvekot. Ik heb er alle vertrouwen in en de overname verloopt soepel en geleidelijk."

Duvekot Management Consultants
Ad is een rasechte Zeeuw die sinds 2009 in Tholen woont en na de HAVO naar de MEAO ging en daarna SPD1 en SPD2 haalde. Hij begon op een accountantskantoor maar was daar niet gelukkig. Zijn hart lag veel meer bij de techniek en dat vooral in de bedrijfsvoering en management. Hij werkte bij tal van grote installatie- en aannemingsbedrijven en moest grote afstanden afleggen. Hij verhuurde zich als het ware via zijn eigen bedrijf: Duvekot Management Consultants. Dit voorjaar kwam hij in contact met André en was direct geïnteresseerd in een overname. Vorige maand was het zover. Zijn eigen bedrijf staat nu op een zijspoor en hij is al helemaal bezig bij Technisch Bureau Visser B.V. want zowel de naam als de vestigingsplaats van het bedrijf blijven precies hetzelfde.

Toekomst
André en Ad: "De overname is geleidelijk verlopen. Al het personeel kan blijven. We hebben zelfs nieuwe werknemers nodig maar het is moeilijk om ze te vinden. We zullen hier extra ons best voor doen. Al bijna zolang het bedrijf bestaat, is het een erkend leerbedrijf. Dit vinden we belangrijk en moet zo blijven. We begeleiden graag leerlingen bij hun opleiding en werken hierin samen met de betreffende onderwijsinstituten. Vanzelfsprekend hopen we de dat leerlingen die goed bij ons bedrijf passen ook bij ons blijven werken. Dan snijdt het mes aan twee kanten. In lijn met de ontwikkelingen in de markt en maatschappij zijn we al geruime tijd bezig met verduurzaming. We specialiseren in de installatie van zonnepanelen, warmtepompen en gasloze huizen en gebouwen. De omgeving waar gewerkt wordt, blijft West-Brabant en Oost-Zeeland maar indien onze klanten dit wensen gaan we gerust verder. " Technisch Bureau Visser B.V. gaat een zonnige toekomst tegemoet in goede onderlinge samenwerking en een blijvende betrouwbare service. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief