01-tholen-gemeentehuis-lp
01-tholen-gemeentehuis-lp

Tholen verbetert op lijst van aantrekkelijke gemeenten

THOLEN - De gemeente Tholen is dit jaar een paar plaatsjes opgeschoven op de ranglijst van tijdschrift Elsevier naar de meest aantrekkelijke gemeente om te wonen.


De gemeente bungelt al jaren onderaan de lijst, maar staat dit jaar iets hoger op de ranglijst dan vorig jaar. Dit jaar staat de gemeente Tholen namelijk op plaats 374 van de 380 gemeenten die mee hebben gedaan aan het onderzoek. Vorig jaar stond de gemeente nog op plek 385 van de 388 gemeenten.

De gemeente Tholen heeft naar aanleiding van een motie van het CDA de slechte score van vorig jaar onderzoek laten uitvoeren. Hierbij werd onder andere gekeken naar de indicatoren waarop de gemeente wordt beoordeeld. Daaruit is onder andere gebleken dat er een fout is gemaakt bij het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zo werd daar onder ander gemeld dat er geen zwembaden zouden zijn in de gemeente Tholen. Desondanks leidde deze fout niet tot een hogere plek op de ranglijst van 2017.

Petrina Geluk en Rob Duijm (CDA) trekken ook de afstand die gehanteerd word tot de dichtstbijzijnde bioscoop in twijfel. Hier wordt namelijk uitgegaan van 27,3 kilometer, terwijl veel Tholenaren veel dichterbij een bioscoop wonen. Volgens het college maakt dit echter geen verschil in de uiteindelijke beoordeling. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Verkoopadviseur

Vlissingen

Technische Dienst Medewerker

Rilland

Bezorger

Regio Midden Zeeland

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

Kraanmachinist

Tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief