Foto: Betsy de Kock

'Kennis van regels laat bij veel verkeersdeelnemers te wensen over'

Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft een nieuwe website gelanceerd met uitgebreide uitleg over de verkeersregels. Reden voor het initiatief is het gegeven dat de kennis van de regels voor veel verkeersdeelnemers ver  is weggezakt.


Zo weet volgens VVN 52 procent van hen niet wat de maximumsnelheid is in een woonerf. Ook weet een kwart van de weggebruikers niet hoe hard je mag rijden op een rijbaan met een groene streep. 

Op de website, verkeersregels.vvn.nl, wordt het complete Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) duidelijk uitgelegd. Aan de hand van situaties met foto's en tips en verrijkt met borden wordt de wet in begrijpelijke en handelingsgerichte taal uitgelegd zodat bezoekers hun verkeerskennis kunnen opfrissen. 

VVN komt met deze website de behoefte tegemoet om meer te weten te komen over bestaande en nieuwe verkeersregels. Dagelijks wordt de organisatie gebeld met vragen over verkeerssituaties en wetten. Ook worden opfriscursussen die VVN organiseert over de theorie achter het verkeer meer dan goed bezocht. VVN wil vooral de groeiende oudere doelgroep, voor wie het lang geleden is dat zij hun rijbewijs hebben gehaald, met deze verkeersregel-site bereiken. Maar ook voor andere generaties is de site relevant.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Verkoopadviseur

Vlissingen

Technische Dienst Medewerker

Rilland

Bezorger

Regio Midden Zeeland

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

Kraanmachinist

Tholen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief