Foto: Frits Simons

Kerst achter Durp is al maanden bezig

OUD-VOSSEMEER – In mei was al de eerste vergadering van de werkgroep om het kerstevenement Kerst achter Durp in Oud-Vossemeer op 22 december op het dorpsplein te organiseren. Sindsdien is er heel wat gepasseerd en zijn er tientallen vrijwilligers bezig om alles te regelen. Heel belangrijk zijn natuurlijk de gezamenlijke repetities om muzikaal één te worden met koren en muziekgroepen onder de bezielende leiding van dirigent Walter Siol.


DOOR FRITS SIMONS

Zaterdagavond was in gebouw Odion de tweede gezamenlijke repetitie. Om 18.00 uur stonden alle muziekgroepen en koren gereed en kon er gestart worden. Siol riep iedereen welkom en gaf aan dat er begonnen werd met het bekende I wish you a merry Christmas. Zo werden achter elkaar 6 nummers gespeeld en gezongen. Verschillende keren moest er wat over gedaan worden of klopte het ritme niet helemaal maar de geestdrift was groot en het begon steeds beter te klinken. Het belangrijkste punt was dat de muziekgroepen die optraden als één groot geheel overeen moesten stemmen met de vocale inbreng.

Goede organisatie
Nicole Geers is lid van het popkoor Voix en doet voor de derde keer mee: "Ik vond de vorige twee keren dat alles goed georganiseerd was. Er waren heel veel mensen en het was leuk om mee te doen. Samenwerken met zoveel muzikanten en zangers en zangeressen is fijn. Vanavond ging het best goed maar op het eind had ik een beetje keelpijn want we moeten best luid zingen om boven het grote orkest uit te komen. Het spannendste gedeelte was toen ik moest solo zingen. Kerst betekent voor mij gezellig bij elkaar zijn. Te meer omdat ik overdag altijd moet werken in de zorg."

Samen kerst vieren
Kerst Achter Durp is ontstaan toen de jarenlange Lessons in Carols steeds minder mensen trok. "We wilden wat anders en we besloten om het buiten op te zetten voor de hele bevolking." Walter Siol, dirigent, Marleen Heijboer van Voix, Patrick Fase van Oud-Vossemeerse Muziekvereniging (OVM) en Jeannette Havermans eveneens van OVM zijn allemaal nauw betrokken bij het grote kerstgebeuren op het dorpsplein. Er zitten 7 mensen in de werkgroep en de samenwerkende muziekgroepen en koren zijn: OVM, de koren Voix en Next, de samenspelgroep, slagwerkgroep, HAA in de maat, het opleidingsorkest, de fanfare, de majorettes en het Christelijk kinderkoor. Dit alles samen te smeden tot één groot orkest en koor kost natuurlijk veel werk. Eerst zorgt ieder voor zijn eigen programma en Walter maakt er één programma van.

Programma

Op het dorpsplein is er een overdekt podium en het programma begint om 15.00 uur tot 18.00 uur. Intussen is er in het verenigingsgebouw van de Hervormde Kerk een kindermiddag met een goochelaar en knutselwerk en wordt het kerstverhaal verteld door Jan van de Berg. Drie kerken zijn ook betrokken bij Kerst achter Durp nl. de al genoemde Hervormde Kerk, de Rooms-Katholieke kerk en de Gereformeerde Kerk. Behalve muziek en zang komt ook de dominee tien minuten aan het woord. Op het plein staan ook een tiental kramen met kerststukjes, oliebollen, drankjes, hobbyspullen en nog veel meer. Vlak voor het Roosevelthuys staat een grote kerstboom en natuurlijk is heel het plein feestelijk verlicht. "Iedereen is welkom en net als de vorige jaren rekenen we op 400 à 500 bezoekers." Alle vier benadrukken de saamhorigheid en gezelligheid. De entree is gratis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief