Gemeente Tholen gaat malafide autoverhuurbedrijven aanpakken
Gemeente Tholen gaat malafide autoverhuurbedrijven aanpakken (Foto: )

Gemeente gaat strijd aan met malafide autoverhuurbedrijven

THOLEN - Burgemeester Ger van de Velde - De Wilde gaat een vergunningsplicht invoeren voor autoverhuurbedrijven. Ze komt daarmee tegemoet aan de oproep van burgemeester Jacques Niederer (Roosendaal) die eenzelfde vergunningsplicht gaat invoeren in de gemeente Roosendaal.


Door een vergunningsplicht in te voeren voor deze branche wil de gemeente Tholen malafide autoverhuurbedrijven aanpakken. Er zijn in de regio West-Brabant steeds meer verhuurbedrijven die geprepareerde auto's verhuren met verborgen ruimtes om wapens, geld en drugs in op te slaan. Daar wil de regio een einde aan maken. Op dit moment hoef je namelijk geen vergunning te hebben om een autoverhuurbedrijf te starten, maar daar komt met de nieuwe APV verandering in. Daarnaast krijgt de gemeente met de nieuwe APV de mogelijkheid om controles uit te voeren in deze branche. In de toekomst wil de gemeente ook nagelstudio's, kapperszaken en bijvoorbeeld belwinkels gaan controleren.

Burgemeester Jacques Niederer riep zijn collega-burgemeesters in de regio op om dezelfde aanpassingen te maken in de Algemene Plaatselijke Verordering (APV), zodat de malafide autoverhuurbedrijven niet naar andere gemeenten in deze regio trekken. Een gemeentewoordvoerder laat weten dat de gemeenteraad de APV van de gemeente Tholen al heeft aangepast om dit mogelijk te maken. Op dit moment wordt een inventarisatie uitgevoerd naar de in aanmerking komende autoverhuurbedrijven. "Een aantal is daarom op dit moment nog niet te noemen." Wanneer de inventarisatie compleet is, worden de in aanmerking komende bedrijven op de hoogte gesteld van de vergunningsplicht. Zij krijgen vanaf dat moment een x-aantal maanden de tijd om aan deze vergunningsplicht te voldoen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Diverse vacatures

Middelharnis

Monteur

Westkapelle

Supervisior housekeeping

Middelburg

Diverse vacatures

Regio Midden Zeeland

Diverse vacatures

Goes en Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief