Burgemeester Ger van de Velde en gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop worden ernstig beschuldigd.
Burgemeester Ger van de Velde en gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop worden ernstig beschuldigd.

Tholen naar de rechter voor 'onrechtmatige beschuldigingen'

THOLEN - De gemeente Tholen is een rechtszaak begonnen tegen de Foundation Maerloo en daaraan gelieerde personen. Dat laat de gemeente woensdagmiddag weten. De twee partijen stonden onlangs tegenover elkaar tijdens een rechtszitting bij de Raad van State en daar werd de gemeente Tholen beschuldigd van het meewerken aan de doelen van een terroristische en criminele organisatie. 


De gemeente heeft op 13 april 2015 besloten een last onder dwangsom (boete) op te leggen aan mevrouw Bolijn vanwege de illegale bouwwerken op haar perceel aan de Campweg 3 in Sint Philipsland. De Foundation Maerloo zat destijds eveneens op dit adres gevestigd. Op 17 januari 2017 besloot de gemeente over te gaan tot invordering van de eerder opgelegde last onder dwangsom, maar tegen dat besluit is een procedure bij de rechtbank gestart. Inmiddels ligt de zaak bij de Raad van State.

"In de onderliggende stukken bij de rechtszaak worden verschillende aantijgingen naar buiten gebracht, gericht tegen het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie, waarin wordt gesteld dat onrechtmatige besluiten zijn genomen en mee is gewerkt aan de doelen van een terroristische en criminele organisatie. Deze beschuldigingen zijn suggestief van aard en hebben grote impact op alle betrokkenen", liet de gemeente eerder al weten. "De aantijgingen missen elke grond en zijn onrechtmatig."

De gemeente heeft eerst middels een brief van de advocaat geprobeerd de betrokkenen te overtuigen tot het terugnemen en rectificeren van de beschuldigingen. Omdat hieraan geen gehoor is gegeven, heeft de gemeente besloten een civielrechtelijke procedure op te starten tegen degenen die de onrechtmatige uitlatingen hebben gedaan. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief