Emoties lopen hoog op tijdens raadsvergadering

THOLEN - Burgemeester Ger van de Velde moest afgelopen donderdag, tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar, flink ingrijpen. Dat gebeurde bij het laatste agendapunt: een motie over de zondagsopenstelling.


De oppositiepartijen dienden een motie in om haast te maken met de zondagsopenstelling voor winkels met een recreatief karakter. Toen de VVD liet weten niet in te stemmen met deze motie, schoot dat bij Han van 't Hof (ABT) in het verkeerde keelgat. Wat volgde waren beschuldigingen en suggestieve opmerkingen over onder andere het vertrek van Henk Noteboom (VVD). Die gaf eerder te kennen vanwege persoonlijke redenen te stoppen.

SGP-fractievoorzitter Peter Kramer eiste onmiddellijk excuses van Van 't Hof en wethouder Frank Hommel vroeg geëmotioneerd om een schorsing om Noteboom te bellen. "Binnen vijf minuten staat dit op Twitter. Dit is niet fair." De motie werd uiteindelijk ingetrokken omdat een aantal partijen, waaronder de SGP en de ChristenUnie niet inhoudelijk wilden reageren op de motie. Het onderwerp zondagsopenstelling staat immers al op de planning voor januari. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief