Afbeelding

Woonlasten stijgen minimaal voor inwoners Tholen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De komende jaren zullen de woonlasten voor inwoners van de gemeente Tholen minimaal stijgen. Bij sommige heffingen wordt vier euro extra gevraagd in vergelijking met dit jaar, andere heffingen blijven zelfs gelijk.

De gemeente Tholen behoort tot de dertig procent van de goedkoopste gemeenten van Nederland. De komende vier jaar wil de gemeente deze positie in ieder geval behouden. Toch komen er de komende jaren wel uitdagingen voor de gemeente. De afvalstoffenheffing wordt kostendekkend geheven, waardoor er dus nooit meer binnenkomt dan dat er wordt uitgegeven.

In het regeerakkoord is afgesproken dat de opbrengst van de afvalstoffenbelasting per 1 januari 2019 wordt verhoogd met 100 miljoen euro per jaar. Dat betekent dat gemeenten de afvalstoffenheffing flink moeten gaan verhogen. "Bij het huidige aantal tonnages bedragen de extra kosten voor de gemeente Tholen circa 80.000 euro." De komende vier jaar kunnen die kosten gedekt worden uit reserves, waardoor de tarieven het komende jaar gelijk blijven met dit jaar.

De rioolheffing gaat komend jaar met één euro omhoog en de onroerende-zaakbelasting stijgt licht met vier euro voor een meerpersoonshuishouden en vijf euro voor een eenpersoonshuishouden. In beide gevallen stijgen de totale lasten komend jaar met 'slecht' vijf euro. Ben je alleen gebruiker van een huis? Dan blijven de tarieven helemaal hetzelfde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief