Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Gemeente neemt stappen tegen wateroverlast

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Op verschillende plekken in de gemeente Tholen is de afgelopen tijd hard gewerkt aan onder andere de bestrating om wateroverlast in de toekomst tegen te gaan. Dat heeft de gemeente laten weten. Het gaat onder andere om het verlagen van verschillende stukjes achterpad, trottoirs en bermen.

De gemeente heeft hiervoor een aantal specifieke locaties aangegeven, zoals de Schoolstraat in Poortvliet; Boswei in Stavenisse; Stoofdijk in Stavenisse; Doornikstraat / Botlandstraat in Oud-Vossemeer; Albert Schweitzerstraat in Sint-Maartensdijk en de Huijgenstraat in Sint-Annaland.

Wateroverlast

De gemeente Tholen kampt al langer met problemen rondom wateroverlast. Eerder dit jaar kondigde de gemeente al werkzaamheden aan in Sint-Annaland die er voor moeten zorgen dat er geen water meer de huizen in loopt bij hevige regenbuien. Dit betrof onder andere de Hoenderweg in Sint-Annaland. Zowel in, als na de zomervakantie werd hier de weg heringericht. Zo werd het wegprofiel flink aangepast, zodat het water via de Hoenderweg en het verlaagde parkeerterrein van de Wellevaete aan de Langeweg afstroomt naar de Winkelzeese watergang.

Maatregelen

De afgelopen jaren gebeurt het regelmatig dat huizen, straten en tuinen onder water komen te staan als gevolg van extreme neerslag. "Door klimaatverandering vallen er tegenwoordig vaker en hevigere buien dan voorheen, met name in de zomerperiode. Dit heeft op enkele plaatsen, zoals bijvoorbeeld Tholen en Sint-Annaland, recent tot flinke wateroverlast geleid", stelt de gemeente. De komende jaren worden dan ook op meerdere plaatsen maatregelen getroffen om de kans op wateroverlast te verminderen. "Voorbeelden van zulke maatregelen zijn het verlagen van wegen, stoepranden en (gedeelten van) plantsoenen. Zo kan overtollig hemelwater dat niet via het riool afgevoerd kan worden wel via deze 'nieuwe laagtes' veilig naar omliggende sloten afstromen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief