Krabbenkreekderby eindigt onbeslist in 1-1

Door: Bregje Kop Voetbal

SINT-ANNALAND – De sterke wind had gedurende de hele wedstrijd veel invloed op het spel. In de eerste helft was Noad'67 de beste ploeg maar verzuimden ze te scoren. In de tweede helft kwam de derby los na een doelpunt van WHS. Noad'67 deed er alles aan om gelijk te komen want nog net lukte.

DOOR FRITS SIMONS

In de bestuurskamer van WHS zorgen Ingrid van Oudenniel en Tannie Keur altijd voor prima koffie met koek. De dames denken dat het 1 – 0 voor WHS gaat worden: "WHS presteert wisselend maar we hopen vooral op een mooie, leuke en gezellige wedstrijd. Saamhorigheid is het belangrijkste." Marco Verkerke, lid van de technische commissie van Noad'67 denkt er anders over: "Noad gaat met 2 – 1 winnen. De resultaten vallen tot nog toe tegen. We hebben alle sterke teams achter elkaar gehad en kampen voortdurend met blessures. Ik denk dat de wind erg mee gaat spelen in deze wedstrijd." Wethouder Frank Hommel denkt dat WHS met 2 – 1 gaat winnen. " Het zijn twee teams die elkaar wel liggen net als de beide dorpen. Ik vind de naam Krabbenkreekderby heel mooi."

Noad'67 heeft veldoverwicht

Hoewel Noad'67 lager op de ranglijst staat dan WHS blijkt al spoedig dat zij de betere ploeg zijn. Ze hebben het meeste balbezit en zijn ook het gevaarlijkst. Zoals voorspeld had de wind inderdaad grote invloed op het spel. Passes kwamen niet goed aan en ballen door de lucht werden nogal eens verkeerd ingeschat. WHS stelt zich afwachtend op en laat Noad komen. Beide teams gunnen elkaar veel ruimte maar de wedstrijd kwam niet echt los in tegenstelling tot het talrijke publiek op de tribune waar de supporters voor veel vertier en aanmoedigingen zorgen. Na een half uur was er nog geen enkele kans geweest. In de 38 e minuut maakte WHS een buitenspeldoelpunt. De voorzitter van WHS beweerde later echter dat het beslist geen buitenspel was. De grootste kans kwam vlak voor rust toen Armin Geense van Noad'67 ineens vrij op de keeper af mocht gaan maar net naast schoot. Ruststand: 0 – 0.

Op het nippertje gelijk

In de tweede helft leek het allemaal precies hetzelfde te gaan totdat WHS-verdediger Ton Geluk in de 54e minuut in het strafschopgebied van de tegenstander zich ineens omdraaide en feilloos inschoot: 1 – 0 tegen de verhouding in. Toen brak de wedstrijd ineens los. WHS leek even vleugels te krijgen maar al snel begon Noad vanaf de 60 e minuut een offensief te ontwikkelen. Heel lang maakte WHS zijn naam waar en hield stand. Er gebeurde van alles: overtredingen, gele kaarten, wissels aan beide kanten en een steeds luider aanmoedigend publiek. Noad'67 deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren maar in de doelmond werd er telkens gefaald. Toen ze er bijna niet meer in geloofden, gebeurde het toch nog. In de 90 e minuut werkte de 39-jarige Arjan Moerland na een corner de bal in het doel: 1 – 1. Loon naar werken. Even leken ze er nog met de winst van door te gaan maar dat was te veel van het goede.

Zuur
Coach Leon de Witte van WHS: "Zuur dat we het in de 90 e minuut nog weggeven. Goed gevoetbald
werd er niet door beide teams. De wind had veel invloed op het spel."