Gemeente Tholen in 2018 gegroeid met 225 inwoners

THOLEN - Er zijn in de eerste elf maanden van 2018 ruim tweehonderd inwoners bijgekomen in de gemeente Tholen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Het CBS heeft op 2 januari de jaarlijkse bevolkingsgroei bekendgemaakt en daaruit blijkt dat de gemeente Tholen op 1 januari van het vorige jaar 25.583 inwoners telde. Op 31 november 2018 waren dat er 25.808, waardoor de gemeente dus is gegroeid met 225 personen.

In totaal zijn er het afgelopen jaar (tot en met november) 278 kinderen geboren in de gemeente Tholen, maar daarentegen zijn er ook 207 mensen overleden. 858 mensen zijn vanuit een andere gemeente in Nederland naar de gemeente Tholen verhuisd en 103 inwoners zijn geïmmigreerd naar Tholen vanuit een ander land. Dat betekent dat er 961 nieuwe inwoners bij zijn gekomen. Daarnaast zijn er ook een hoop mensen vertrokken; 743 inwoners zijn naar een andere gemeente vertrokken en 64 Tholenaren zijn geëmigreerd.

De gemeente Tholen is daarmee dé gemeenten in Zeeland die het hardst gegroeid is. De gemeenten Sluis, Vlissingen, Veere, Goes en Noord-Beveland zijn zelfs gekrompen qua aantal inwoners. "In vrijwel alle gemeenten waar de bevolking krimpt overlijden jaarlijks meer mensen dan dat er baby's worden geboren. Dit heeft te maken met de mate van vergrijzing van de bevolking", aldus het CBS. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Haarstyliste

Goes

bezorger

zoutelande

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

bezorger

wemeldinge

Bezorger kranten en/of folders

Regio Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief