Foto: Remko Vermunt

Spelletjesochtend in Oud-Vossemeer brengt jong en oud samen

OUD-VOSSEMEER - Jong en oud kwam vrijdagochtend samen in de gymzaal van Oud-Vossemeer voor een gezellige spelletjesochtend. Zo'n dertien kinderen, verschillende moeders én de koersballers uit het dorp gingen gezamenlijk aan de slag met verschillende spelletjes op initiatief van Jongerenwerk Tholen.


De spelletjesochtend in Oud-Vossemeer was de derde activiteit in een rij van vier. Donderdagochtend was Stavenisse al aan de beurt en donderdagmiddag kwam men massaal naar Sint-Maartensdijk voor het spelen van spelletjes. "We doen dit nu voor de derde of vierde keer", vertelt jongerenwerker Roseline van den Heuvel. Het begon allemaal met een gift van één van de inwoners van de gemeente Tholen. "We kregen opeens heel veel spelletjes aangeboden met de vraag of we daar iets mee kunnen. Zo zijn de spelletjesochtenden en - middagen begonnen." In de afgelopen jaren zijn daar alleen maar spelletjes bijgekomen, waardoor de kinderen een ruim aanbod hebben van spelletjes en dat slaat aan.

Drukke boel

"In Stavenisse hebben we het in dorpshuis De Stove gehouden en daar was het helemaal vol", vertelt Roseline. Zo'n 35 kinderen kwamen op de spelletjesochtend af, maar ook zes vrouwen van de lokale wandelclub en nog eens zes moeders. "Dat was volle bak, maar wel erg leuk." In Sint-Maartensdijk werd de spelletjesmiddag gehouden in Haestinge en ook daar kwamen veel kinderen op af. "Zo'n achttien kinderen, een paar ouders en ook daar hebben we de koersballers uitgenodigd." Dat laatste gebeurde onder het mom van jong en oud met elkaar verbinden.

Oud en jong

"We proberen op iedere locatie ook ouderen uit te nodigen. Hier in Vosmeer hebben we ook de koersballers uitgenodigd." Sommige kinderen kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en nemen dan ook meteen een kijkje bij de koersballers. "Ze vinden het wel leuk en ze proberen het wel, maar ze hebben hele kleine handen en dat maakt het moeilijker", vertelt Lenie Rombouts.

Jeugdhonk

De kinderen genieten in ieder geval zichtbaar van de spelletjesochtend. Ook de zesjarige Jayden die meegekomen is met zijn oma Greta Heijboer. "Ik organiseer samen met een vriendin eens in de twee weken jeugdhonk hier op het dorp, dus ik ken veel van de kinderen", vertelt Greta. Toen zij zag dat er een spelletjesochtend georganiseerd werd door de jongerenwerkers, vroeg ze via Facebook of dat ook in Oud-Vossemeer kon gebeuren. "Want hier waren ze nog nooit geweest met een spelletjesdag." Jayden vindt het in ieder geval leuk, hij mag samen met zijn oma een potje biljart spelen op een mini biljart.

Gamen

Ook de negenjarige Karsten vindt de spelletjesochtend geslaagd. "Ik verveelde me thuis. Ik zat een beetje te gamen, maar dat vonden mijn ouders niet goed. Daarom ben ik hier naartoe gekomen." Hoewel hij liever het spelletje Fortnite had zitten spelen, is de spelletjesochtend toch ook wel leuk. "Vooral biljarten is leuk én ik heb net gekeken bij het koersballen, dat was ook erg leuk." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Haarstyliste

Goes

bezorger

zoutelande

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

bezorger

wemeldinge

Bezorger kranten en/of folders

Regio Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief