Er werd in 2018 31.000 euro opgehaald.
Er werd in 2018 31.000 euro opgehaald. Foto: Frits Simons

Stichting Vrienden van Siem haalt 31.000 euro op in 2018

Door: Amber Kuijs algemeen

SINT-ANNALAND – Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maakte het bestuur van 'Vrienden van Siem' het bedrag bekend van 2018 en het totaal kwam hierdoor op 220.000 euro. Ook werd het nieuwe doel voor 2019 bekend en werd er een overzicht gegeven van de activiteiten voor 2019.

DOOR FRITS SIMONS

Precies om 19.00 uur riep presentator/speaker Niels van Oudenaarde iedereen een hartelijk welkom toe in restaurant Buutengaets. Ambassadeur van de stichting, Cees van Liere, hield daarna een korte Nieuwjaarstoespraak en vervolgens bracht iedereen een toost uit op het nieuwe jaar. Vooraf en tussendoor speelde de slagwerkgroep Accelerando passende stukken. Het meest aansprekend was het lied 'De Vechtersbaas' vertolkt door Janine Vroegop.

Terugblik 2018
Als eerste werden de werkzaamheden genoemd aan het Prinses Maxima ziekenhuis waarbij de vrijwilligers prachtige balkons hadden ingericht voor de patiënten en hun familie. Ook de familiekamers waren door hen ingericht. Dit kon allemaal bekostigd worden met de opbrengsten van de vrienden van Siem van 2015 en 2016. Het Amphia ziekenhuis bedankte voor alle steun en geld dat ze ontvangen gaan. Ook hier werd de familiekamers en opvang van patiënten genoemd om het lijden draaglijk te maken en afleiding te geven. Verder kwamen de moonlightvaart met bingo, de diverse toernooien, St. Nicolaas en andere evenementen aan de orde. Hoogtepunt was natuurlijk de overhandiging van de cheque van 31.000 euro aan de afgevaardigden van Amphia die daar zeer mee verguld waren. Dit geld zou vooral gebruikt voor de wachtruimte van de oncologie en de polikliniek.

Sophia kinderziekenhuis
In het tweede deel van de avond werd het doel van 2019 genoemd. In een samenspraak en een zeer aansprekende en ontroerende film lieten Wim en Annelies van Sophia zien hoe nodig de hulp aan de kinderen was. Dit werd ook duidelijk gemaakt door een interview met een vader van een patiëntje en een verpleegkundige. Ook ambassadeurs zoals Ali B, Robin van Persie en anderen lieten in hun filmbijdragen zien hoe zeer ze verheugd waren dat de Vrienden van Siem zich gingen inspannen in 2019 voor Sophia kinderziekenhuis.

Activiteiten 2019
Voorzitter Leo Vroegop gaf een overzicht van de plannen voor 2019. Allereerst gaf hij aan dat het belangrijkste evenement nog geregeld moet worden in samenwerking met Sophia. In chronologische volgorde kwamen aan de orde: moonlightbingo, internationaal jeugdvoetbaltoernooi in Halsteren, de Geuzecup, de voetbalschool van Noad'67, braderie, St. Nicolaas, wintermarkt en eindejaarstoernooi. Nieuw is het carbidschieten wat op 31 december georganiseerd gaat worden door schietvereniging Prinses Juliana uit St. Annaland.


Verrassing
De grootste verrassing van de avond was echter de onderscheiding die voorzitter Leo Vroegop uitgereikt kreeg van burgemeester Ger van de Velde. Het was voor Vroegop een complete verrassing. Vlak voordat hij voor de eerste keer aan het woord zou komen, stapte de burgemeester naar voren en roemde zijn vele vrijwilligerswerk en zijn geweldige inzet en passie. Allereerst natuurlijk voor de vrienden van Siem, die immers zijn broer is. Maar ook voor de voetbalclub WHS, de ijsclub en de openbare basisschool zet hij zich nog steeds volop in. Hiervoor kreeg hij de versierselen opgespeld door de burgemeester en werd hij benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Samen met zijn gezin en familie werd hij ook in de bloemetjes gezet. Iedereen was het erover eens: Als iemand het verdient, is Leo Vroegop het wel.

Voorzitter Leo Vroegop kreeg een onderscheiding van burgemeester Ger van de Velde.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief