prijsuitreiking door wethouder Frank Hommel omringd door alle deelnemers, ouders en begeleiders
prijsuitreiking door wethouder Frank Hommel omringd door alle deelnemers, ouders en begeleiders Foto: Diana Schoneveld

Geslaagd AVC'87 schoolvolleybaltoernooi

Sport en vereniging

THOLEN - Volleybalvereniging AVC'87 organiseerde afgelopen vrijdag het jaarlijkse schoolvolleybaltoernooi voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen op het eiland Tholen in sporthal De Meulvliet. Zoals alle edities was dit weer een geslaagd, druk en gezellig toernooi met wedstrijden van 8 minuten wat het extra spannend maakte met de tijdsklok boven in de sporthal.

Het toernooi ging om 16.30 uur van start en elk wedstrijdje werden de laatste 10 seconden afgeteld door de bijna 150 enthousiaste leerlingen die aanwezig waren. AVC'87 organiseert dit toernooi om de kinderen te laten kennismaken met de sport volleybal. Hoewel de spelregels iets aangepast zijn om een speelbaar niveau te bereiken op dit toernooi, is dit een leuke gelegenheid om de basisschoolleerlingen aan te bieden. De jeugd en enkele senioren van AVC'87 waren als vrijwilliger druk in de weer als scheidsrechter en teller. De wedstrijden werden omgeroepen door het echtpaar René en Elly Visser uit Dinteloord die al heel wat jaartjes actief zijn bij AVC'87 als vrijwilliger.
In totaal waren 17 teams ingeschreven van 9 scholen die meededen aan deze editie: uit Scherpenisse: OBS De Oosterscheldeschool (1 team), uit St. Annaland: De Casembroot (1 team), uit Poortvliet: SmdB de Jenaplanschool (1 team) en OBS De Eevliet (1 team), uit Oud-Vossemeer SmdB De Ark (3 teams) uit Tholen: De Veste, Montessorischool De Kraal (2 teams), CNS De Regenboog (4 teams) en OBS Ter Tolne (3 teams). Er waren 3 poules gemaakt waarbij 40 wedstrijden werden gespeeld.

Uitslagen
Hierbij werd van poule A winnaar De Regenboog 1, van poule B SmdB de Jenaplanschool en bij poule C SmdB De Ark 3. Er werden nog kruisfinales gespeeld waarbij alle teams nog 2 wedstrijden speelde.
Uiteindelijk werd team 1 van CNS De Regenboog winnaar, SmdB De Jenaplanschool 2e en SmdB De Ark 3 werd 3e. Rond de klok van 20.15 uur vond de prijsuitreiking plaats. De aanwezige wethouder van Sportzaken, Frank Hommel, werd door voorzitter Anton Timmermans gevraagd de prijsuitreiking te doen waarbij er voor alle deelnemers een herinnering was en voor de winnaars prijzenbekers. Het team van OBS de Casembroot won de felbegeerde sportiviteitsbeker, dit is een wisselbokaal die ieder toernooi opnieuw wordt uitgereikt onder het motto: Meedoen is belangrijker dan Winnen!. Ook is er altijd een prijs voor de mooiste, leukste mascotte of spandoek en die was voor SmdB De Ark, die de meeste en leuk aangeklede mascottes bij zich had. AVC'87 hoopt volgend jaar weer op een paar mooie spandoeken aan de tribune die dit jaar ontbraken. AVC'87 vindt het wel jammer dat niet alle scholen meedoen, zodat het toernooi nog groter en completer is. Ze zijn zich er natuurlijk wel bewust van dat de schoolleiding altijd afhankelijk is van de ouders die bereid willen zijn om de kinderen naar De Meulvliet te brengen, als ook van de bereidheid van de leerkrachten om tijd te steken in een buitenschoolse activiteit, hopelijk gaat dit volgend jaar weer lukken, de kinderen zijn in ieder geval altijd heel enthousiast. Ook dankzij de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk van de Gemeente Tholen die het hele schooljaar sportclinics op scholen organiseert waaronder dus ook de volleybalsport. Enkele trainers van AVC'87 ondersteunden hierbij waar mogelijk en probeerden de beginselen van het volleybal te oefenen met de leerlingen.
Voor meer foto's en info zie: www.avc87.nl of FB pagina.

leerlingen van De Ark met mascottes
team De Kraal 2 tegen De Jenaplanschool in actie


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief