Kinderen gaan samen aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een app
Kinderen gaan samen aan de slag met het maken van bijvoorbeeld een app

Kinderen leren coderen als profs bij CoderDojo

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Jeugd- en Jongerenwerk Tholen organiseert op zaterdag 16 februari een nieuwe activiteit: CoderDojo. Dit is een wereldwijd initiatief waarbij kinderen leren programmeren op de computer.

Kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die het leuk vinden om games te bouwen, apps te ontwikkelen en websites te bouwen, worden uitgenodigd om mee te doen aan CoderDojo. Heb je nog nooit geprogrammeerd? Geen probleem, er zijn professionele programmeurs aanwezig die je helpen. "Maar ook als je vaker programmeert, hebben wij voldoende uitdagingen voor je", aldus Jongerenwerk Tholen.

Scratch

Tijdens CoderDojo werk je met scratch en ontmoet je kinderen met dezelfde interesses. Ook ouders zijn van harte welkom om samen met hun kinderen te leren programmeren. Onderling deel je je kennis met elkaar en maak je nieuwe dingen op je eigen laptop. "Vergeet deze dus niet mee te nemen!"

Informatie

Aanmelden kan via https://oosterschelde.op-shop.nl/. Bij het inschrijven is het alleen nodig om een plekje te reserveren voor het kind. De begeleider hoeft niet aangemeld te worden. CoderDojo begint om 10.00 uur en eindigt om ongeveer 12.30 uur. De locatie is het Calvijn College in Tholen, Zoekweg 3.

Jongerenwerk Tholen organiseert deze activiteit in samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief