Afbeelding

College wil Slabbecoornpolder verduurzamen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om bedrijventerrein Slabbecoornpolder in de toekomst verder te verduurzamen. Dat heeft het gemeentebestuur bekendgemaakt.

Het initiatief voor deze verduurzaming komt niet vanuit de gemeente Tholen, maar vanuit een externe partij. "Zij hebben ervaring met het verduurzamen van bedrijventerreinen en zij wilden ook in de gemeente Tholen aan de slag", vertelt wethouder Frank Hommel. De gemeente Tholen is al langere tijd bezig met de energieopgave en dit past goed in dat plaatje om te bekijken op welke manier de gemeente een steentje bij kan dragen. "Dit bedrijf is zelf in Zeeland de boer opgegaan en heeft bijvoorbeeld ook Rabobank Oosterschelde bereid gevonden om hieraan een bijdrage te leveren." De gemeente, het bedrijf en Rabobank gaan daarom gezamenlijk aan de slag met dit onderzoek.

"Er wordt geïnventariseerd hoe het op dit moment gesteld is met bijvoorbeeld isolatie en energiegebruik bij de verschillende bedrijven en welke maatregelen er eventueel getroffen kunnen worden om dit bedrijventerrein energieneutraal te maken." Er is bewust voor dit bedrijventerrein gekozen, omdat het compact is, omdat er bedrijven gevestigd zijn die koploper zijn voor wat betreft duurzaamheid én omdat het één van de oudste bedrijventerreinen van Tholen is. "Maar, of we al die maatregelen ook daadwerkelijk gaan uitvoeren, dat is volledig afhankelijk van het onderzoek." Het onderzoek start in maart en moet eind mei afgerond worden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief