Foto: Google Maps

Mogelijke uitbreiding voor Ichthuskerk in Tholen

THOLEN - De Ichthuskerk aan de Doelweg in Tholen gaat, mits alles goed verloopt, uitbreiden. Het college van kerkrentmeesters heeft eind februari officieel de vergunning voor uitbreiding van de kerkzaal aangevraagd bij de gemeente.


De kerk heeft enige tijd geleden het naastgelegen pand aangekocht aan de Doelweg 11. In de vergunningsaanvraag is meegenomen dat er eventueel een aanbouw gemaakt kan worden op de ruimte achter wat nu de garage van het huis is. "Deze garage wordt straks de uitbreiding van de kerkzaal. Ook het kunnen inrichten van de zolder als verblijfsruimte voor vergaderingen en kindernevendienst is in de aanvraag verwerkt", aldus de organisatie.

Vergunning

De kerk laat weten dat de aanvraag voor de vergunning eigenlijk al eerder ingediend zou worden, maar er waren extra onderzoeken en rapporten nodig. "Waardoor het aanvragen van de vergunning langer heeft geduurd." Wanneer de vergunning wordt verleend, wil men beginnen met het splitsen van de garage en de woning. "Daarna wordt de woning te koop gezet. Hierna willen we de muurdoorbraak maken om zo de kerkzaal uit te breiden."

Gelden

Al in november 2018 is de kerk begonnen met het werven van gelden voor de uitbreiding van de kerkzaal. "Inmiddels hebben we de meeste antwoordstrookjes ontvangen." Eind 2018 stond de teller van toegezegde gelden voor de uitbreiding van de kerkzaal op 43.660 euro. "Het ontvangen bedrag bedraagt: 16.201,50 euro. Een erg mooi begin om naar het streefdoel van € 60.000,00 te sparen."

Actiedag

Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen, wordt op zaterdag 11 mei nog een speciale actiedag georganiseerd. Dit gebeurt op initiatief van de commissie van kerkrentmeester. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief