Nieuwe raad na gemeenteraadsverkiezingen 2018
Nieuwe raad na gemeenteraadsverkiezingen 2018 (Foto: Peter J.E.Roek)

30.000 euro voor extra vergoedingen

THOLEN - Er wordt een bedrag van 30.000 euro beschikbaar gesteld voor extra vergoedingen voor raads- en commissieleden. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders afgelopen week besloten.


Het college heeft afgelopen week ingestemd met twee nieuwe regelingen. De regeling Rechtpositie raads- en commissieleden én de regeling Rechtspositie burgemeester en wethouders. Ieder jaar wordt vanuit het Rijk besloten welke vergoedingen raads- en commissieleden, burgemeesters en wethouders krijgen. De gemeente moet daarop anticiperen door ook hun eigen regelingen te wijzigen. "Bij de raads- en commissieleden houdt dat onder andere in dat er bijvoorbeeld een vergoeding komt voor de leden van de rekenkamercommissie en de werkgeverscommissie", vertelt burgemeester Ger van de Velde - de Wilde. In principe gaat het om her en der wat kleine aanpassingen, toch levert het de gemeente een extra kostenpost op van 30.000 euro. "Zonder dat we daar inkomsten vanuit het Rijk voor terugkrijgen."

Kwaliteit

Volgens gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop komt dit voort uit de landelijke discussie: hoe krijg je kwalitatief goede raads- en commissieleden? "De minister denkt dat je dat met geld op kan lossen", stelt wethouder Peter Hoek. Zelf is hij van mening dat kwaliteit niet te koop is, maar dat de kwaliteit afhangt van de drive van de mensen. "Als je kijkt naar de raads- en commissieleden op Tholen dan zie je mensen die met passie dat werk doen. Er zijn ook een hoop jongeren die hun verantwoordelijkheid pakken en die bevlogenheid is prachtig om te zien." Bij de regeling voor burgemeester en wethouders is overigens weinig veranderd. "Bij ons komt er geen budget bovenop, we continueren de oude regeling." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief