Foto: Remko Vermunt

Snackdoolhof en buitenlokaal voor obs De Casembroot

SINT-ANNALAND - Kinderen van de Casembrootschool in Sint-Annaland hebben donderdagmiddag een maquette onthuld van een nieuw stukje schoolplein. Aan de zijkant van de school wordt een stukje grond omgetoverd tot snackdoolhof en buitenlokaal.


Groep 3 van de Casembrootschool heeft, onder leiding van de natuurouders, meegedaan aan de tekenwedstrijd Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen van IVN Zeeland. "Alle scholen in de provincie Zeeland mochten hieraan meedoen en uiteindelijk zouden er 26 winnaars uit de bus komen", vertelt natuurouder Renée Bijl. "Er hebben echter maar 21 scholen aan meegedaan en wij zijn dus één van de gelukkigen." Naast de Casembrootschool hebben ook De Schalm en De Kraal meegedaan. Alle drie hebben ze een cheque van 1500 euro gewonnen.

Maquette

Om aan de kinderen te kunnen laten zien, wat er gaat gebeuren op het schoolplein hebben natuurouders Renée Bijl en Digna van Poortvliet een maquette gemaakt die afgelopen donderdag onthuld werd. Zo komt er een klein voetbalveldje met grote boomstammen, dat ook gebruikt kan worden als buitenlokaal. Er komt iets om in te klimmen, iets om je in te verstoppen én een snackdoolhof. "Nee, daar zijn geen kroketten te krijgen, maar wel snoeptomaatjes, komkommertjes en nog veel meer." Het snackdoolhof wordt een doolhof met her en der wat moestuinbakken, zodat kinderen tijdens het spelen wat tomaatjes kunnen plukken. 

Afgelopen donderdag werd symbolisch een begin gemaakt met het nieuwe stukje schoolplein. Zo werd er alvast een grote boomstam neergezet en de kinderen mochten alvast wat houtsnippers op het veld strooien. "Maar, uiteindelijk moet het voor 31 december officieel klaar zijn", aldus Bijl.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief