Nieuwe verkeerscampagne tegen afleiding van start

MIDDELBURG - In Zeeland is maandag de verkeerscampagne Mono 'Ongestoord Onderweg' begonnen. De actie drukt Zeeuwen op het hart hun ogen op de weg te houden in het verkeer. Ongevallen gebeuren volgens de provincie Zeeland steeds vaker doordat verkeersdeelnemers zijn afgeleid door de smartphone.


'Uit landelijk onderzoek blijkt dat bellen of appen tijdens het autorijden de kans op een ongeluk twee tot zes maal vergroot', laat de provincie Zeeland maandag weten.

Basisscholen

Later deze maand organiseert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een campagne-actie die speciaal gericht is op het basisonderwijs. Kinderen van 26 deelnemende scholen én hun ouders worden hierbij betrokken. Via kleurplaten, stickers, een wedstrijd en sleutelhangers besteden de klassen op meerdere momenten aandacht aan rijden zonder afleiding door de smartphone. 

Handhavingsactie

Het ROVZ versterkt de campagne met een extra handhavingsactie waarbij onder meer de politie Zeeland-West-Brabant betrokken is. De focus op ongestoord rijden zonder afgeleid te worden wordt landelijk verder doorgezet door de invoer van een nieuw verbod. Vanaf 1 juli is telefoongebruik op de fiets verboden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Diverse vacatures

Middelharnis

Monteur

Westkapelle

Supervisior housekeeping

Middelburg

Diverse vacatures

Regio Midden Zeeland

Diverse vacatures

Goes en Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief