Foto: Koert Capel

'Red het klimaat voor de wereld vergaat!'

THOLEN - Het was een ontmoeting vol ideeën en energie, maandagmiddag in montessorischool De Kraal in Tholen. Ira von Harras, directeur van de Zeeuwse Milieu Federatie en haar collega Martijn de Jonge bezochten daar de groepen 3/4, 5/6 en 7/8 om met de kinderen te praten en te werken over klimaatverandering, natuurbescherming en milieu.


Voor allen een heel actueel onderwerp: Ira organiseert de Klimaatmars die op 15 maart in Middelburg wordt gelopen en De Kraal is bijna klaar met het Natuurplein dat groep 5/6 dit najaar won. De kinderen zaten dan ook vol vragen en ideeën over gifgebruik, CO2 en smeltend poolijs. Want, constateerden ze zelf: naar kinderen moet worden geluisterd, zij zijn de toekomst. Fascinerend om te zien hoe ze vervolgens in tekeningen en zelfbedachte slogans verbindingen konden leggen tussen verbeelding en realiteit, vonden Martijn en Ira. Van die slogans zullen ze er verschillende naar de Klimaatmars meenemen. De dag erna, zaterdag 16 maart, houdt De Kraal een open dag voor alle belangstellenden. Het nieuwe Natuurplein is dan ook te zien, maar op 2 april wordt dit nog officieel geopend.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Verkoopadviseur

Bergen op Zoom

Bezorgers

Wemeldinge

Operator

Bergen op Zoom

Chauffeur

Roosendaal

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief