Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Cheque voor gymvereniging

Door: Remko Vermunt Algemeen

SINT-ANNALAND - Niek Jansen heeft afgelopen week, namens het spaarpuntenprogramma Samen Doen, weer een nieuwe cheque mogen overhandigen aan één van de goede doelen. Deze keer was het de beurt aan gymvereniging WIK uit Sint-Annaland. Denice van Poortvliet mocht de cheque in ontvangst nemen.

Kinderen van gymvereniging WIK in Sint-Annaland waren afgelopen maandag lekker aan het sporten in de gymzaal van de Wellevaete, toen plots Niek Jansen binnen kwam lopen. Hij mocht namens het spaarpuntenprogramma een flinke cheque overhandigen. De gymvereniging was namelijk de afgelopen periode het algemene spaardoel en in die periode viel ook de maand december waarin veel mensen hun inkopen hebben gedaan. De gymvereniging krijgt dan ook 110.000 punten op hun Samen Doen-pasje gestort. Bij elkaar vertegenwoordigen die punten een waarde van 1100 euro.

Vrijwilligers

"Die punten gaan we heel goed besteden", aldus Denice van Poortvliet. Wat ze precies met de punten gaat doen, dat weet ze nog niet. "Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor attributen, maar ook voor een bedankje naar de vrijwilligers toe", vertelde Niek Jansen. "Je merkt dat het tegenwoordig lastig is om aan vrijwilligers te komen en hiermee kan je ze toch bedanken." Dat laatste kan Denice alleen maar beamen. "We hebben verschillende wachtlijsten lopen en dat komt onder andere door een tekort aan vrijwilligers. Binnenkort stoppen er weer een paar, dus nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Daarnaast willen we de gymzaal ook niet te vol proppen, want je wil wel aandacht voor de kinderen houden."

Voor iedereen

De gymvereniging doet het echter goed in Sint-Annaland met meer dan 230 leden. "We zijn er eigenlijk voor iedereen. Van 2 jaar tot en met 99 jaar. We bieden peutergym aan, maar we hebben ook een speciale 55+ groep. Sommige deelnemers zitten daar al meer dan 25 jaar bij en zijn dus ook al over de 70, maar ze zijn nog steeds fanatiek."

Samen Doen

Samen Doen is een lokaal spaarprogramma in de gemeenten Tholen en Bergen op Zoom. Bij iedere aankoop bij een deelnemende lokale winkelier, ondernemer of instelling ontvang je speciale punten. Die punten kan je weer uitgeven bij andere deelnemers aan het spaarprogramma, maar bij iedere aankoop spaar je ook punten voor een goed doel. Iedere twee maanden wordt er een nieuw algemeen spaardoel gekozen. Inwoners kunnen zelf kiezen of zij voor het algemene doel sparen of voor een eigen gekozen doel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief