Foto: Tom van der Put/SQ Vision

Politie extra alert na schietpartij Utrecht, verkiezingscampagnes stilgelegd

THOLEN - Alle politieke partijen hebben hun campagnes voor de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag 20 maart stilgelegd in verband met de schietpartij die maandagochtend heeft plaatsgevonden in Utrecht. In een tram werden drie mensen doodgeschoten, vijf personen zijn gewond geraakt. De dader (of daders) is/zijn ontkomen. 


De politie houdt rekening met een eventueel terroristisch motief. De politie is dan ook in heel het land extra alert op stations en - met de aanslag van vrijdag in het Nieuw-Zeelandse Christchurch in het achterhoofd - ook bij moskeeën. Het pensioenprotest van veiligheidsdiensten, zoals politie en ambulance, op het Malieveld in Den Haag is afgelast. Alle politieteams zijn teruggekeerd naar hun posten in verband met de eventuele terreurdreiging. De politie is extra alert. "Het is gebruikelijk in dit soort situaties dat op toegangswegen extra gesurveilleerd wordt", aldus politiewoordvoerder Dik Advocaat.

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft omwille van de veiligheid van haar medewerkers en reizigers onder andere in overleg met de politie aanvullende veiligheidsmaatregelen genomen op en rond de stations. Het gaat om een combinatie van zichtbare en onzichtbare maatregelen. Omwille van de effectiviteit van deze maatregelen doet NS hierover geen nadere mededelingen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief