waterschap-scheldestromen
waterschap-scheldestromen

Partij voor Zeeland is de grootste na waterschapsverkiezingen

MIDDELBURG - De Partij voor Zeeland heeft de meeste stemmen gehad bij de verkiezingen voor Waterschap Scheldestromen.


Ze kreeg 26.057 stemmen en bleef daarmee het CDA met 25.599 stemmen en SGP met 21.046  stemmen voor.

De Partij voor Zeeland stijgt door de winst van drie naar vier zetels in de algemene vergadering, net zoveel als het CDA er had en heeft.

Opkomst

De SGP krijgt er drie. Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, VVD, PvdA, Water Natuurlijk en 50Plus hebben straks elk twee zetels en de ChristenUnie en Algemene Waterschapspartij één. Het opkomstpercentage was 54,6 procent, tegenover 48,1 procent vier jaar geleden. “Ik ben ontzettend tevreden met dit opkomstpercentage. Dit is niet alleen het resultaat van gecombineerde verkiezingen, maar ook van een positieve publiciteitscampagne en uitgebreide aandacht voor het waterschapswerk”, zegt dijkgraaf Toine Poppelaars.

Geborgd

Van de dertig zetels in de algemene vergadering zijn er zeven geborgd voor belangenorganisaties. Deze gaan naar Philipp Keller, Lenno Vermaas en Co Schot (allen van de Kamer van Koophandel), Ad van Hees van de vereniging van Bos- en Natuureigenaren en Luc Mangnus, Gilles Klompe en Wim van Gorsele van de ZLTO. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief