De samenspelgroep voor volwassenen
De samenspelgroep voor volwassenen Foto: Rien Burgers

Een uitverkochte zaal voor KMV Concordia tijdens het Concordia Concert

Sport en vereniging

THOLEN - Een uitverkochte zaal, 140 enthousiaste muzikanten, 4 jubilarissen en mooie muziek. Dat waren de ingrediënten voor een fantastisch Concordia Concert afgelopen zaterdag 23 maart. Op deze avond lieten alle onderdelen van KMV Concordia horen wat ze in hun mars hebben.

De diverse orkesten en groepen wisselden elkaar gedurende de avond af met de meest uiteenlopende muziek. Zo liet het harmonieorkest een medley horen van de Franse zanger Charles Aznavour en speelde het Klein Orkest het muziekstuk ‘Ivanhoe’. Een gedurfde keuze voor het Klein Orkest, want het harmonieorkest speelde dit werk 12 jaar geleden op het concertconcours. Ze lieten horen dat ook dit niveau zeker is weggelegd voor hen.

Ook de allerkleinsten van de vereniging waren present. De samenspelgroepen en opleidingsorkesten speelden ‘A social suit’ en de blokfluitgroep bracht het publiek in Afrikaanse sferen met het nummer ‘Recorder goes Africa’. Kinderkoor Eigenwijs zong speciaal voor de gelegenheid een heus Concordialied. Hiermee lieten ze aan het publiek horen waarom ze altijd wakker worden met een wijsje in hun hoofd. Slagwerkgroep Percussivity liet met het nummer ‘Hit the helmet’ zien dat je niet altijd ‘echt’ slagwerk nodig hebt om muziek te kunnen maken. Gewapend met bouwhelmen op het hoofd sloegen ze in het ritme op elkaars hoofd.

Blaaskapel de Klienkers zette de toon na de pauze met o.a. Italiaanse en Spaanse muziek. Hierbij werd o.a. het bekende nummer ‘Bella Ciao’, bekend van de Netflix serie ‘Casa de Papel’, gespeeld. De samenspelgroep voor volwassenen ging mee in deze Spaanse sferen en liet met het nummer ‘Spanish nights’ horen dat je nooit te oud bent om nog een instrument te gaan bespelen.

Ook werden er deze avond vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Heleen Dietvorst, Jantine Pollie en Carla Visser kregen een mooie oorkonde van de KNMO uitgereikt door wethouder Harmsen. Wim Bijl, maar liefst 70 jaar lid van de vereniging, kon er deze avond helaas niet bij zijn. Concordia brengt hem binnenkort een serenade aan huis voor zijn jubileum.

Na ruim twee uur was het programma rond en eindigden alle orkesten met de toegift ‘Take on me’ van ‘A-ha’. Met het ritme van de bassdrum nog in het achterhoofd verliet het publiek de zaal. Concordia kijkt terug op een zeer geslaagde avond!

Blaaskapel de Klienkers
Slagwerkgroep Percussivity met 'Hit the helmet'
Carla Visser ontvangt de oorkonde
De samenspelgroepen en opleidingsorkesten
Jantine Pollie ontvangt de oorkonde
Heleen Dietvorst ontvangt de oorkonde
De blokfluitgroep
Het Klein Orkest
Kinderkoor Eigenwijs


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief