Nieuwe secretaris Jackie van Nieuwenhuizen bedankt haar voorganger Erna Allewijn. FOTO JACK WESTDORP
Nieuwe secretaris Jackie van Nieuwenhuizen bedankt haar voorganger Erna Allewijn. FOTO JACK WESTDORP Foto: Jack Westdorp

KHN Ledendag een ontdekkingstocht

Sport en vereniging

THOLEN - Maandag 25 maart organiseerde het Thoolse bestuur van Koninklijke Horeca Nederland alweer de 3e editie van een Rondje Tholen voor haar leden. Ruim een derde van het aantal aangesloten ondernemingen was ingegaan op de uitnodiging. De ondernemers waren wederom verrast over de grote veelzijdigheid van hun eigen omgeving. Doelstelling was elkaar beter leren kennen om tot een nog betere samenwerking te komen en samen Tholen nog beter op de kaart te zetten. Zowel inhoudelijk als qua vorm is deze dag georganiseerd op basis van de uitkomsten van in 2017 gehouden interviews onder alle aangesloten horecaondernemingen.

In een dagdeel werd - tijdens deze 3e versie van het Rondje Tholen - het zuidelijk gebied van de gemeente Tholen beleefd, het was nu de beurt aan de kernen Stavenisse, Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Tijdens een bus tour kreeg men van reisleider Jack Westdorp interessante informatie over met name de recreatieve voorzieningen rondom deze kernen. De lunch werd gecombineerd met een korte ledenvergadering. Als nieuwe bestuursleden werden Freddy Schijf en Hans Visser benoemd en André van Ast kreeg de voorzittershamer symbolisch in handen. KHN regiomanager Monique van Lieverloo informeerde de aanwezige over de landelijke ontwikkelingen.

Portefeuillehouder Wethouder Frank Hommel gaf in Kunstkamer Holland Huis in Scherpenisse een toelichting op de vele ontwikkelingen vanuit zowel de gemeente als de Stichting Tholen Beter Bekend. De Thoolse Gastheertraining, de Thoolse Informatiepunten en nog veel meer zaken gaven aan dat er momenteel hard gewerkt wordt aan een betere profilering van Tholen. Voorafgaande hieraan liet gastvrouw Willemien van Dijke de diverse ruimtes in het voormalige gemeenschapshuis en ze vertelde iets over de activiteiten die men daar nu ontplooit. De reizigers waren onder de indruk van de mogelijkheden en er werden nieuwe ideeën geboren. De toeristische promotietour ging vervolgens verder langs de diverse recreatieterreinen ten zuiden van Scherpenisse. De groep bezocht zorgonderneming Equimio, gelegen tussen Stavenisse en Sint-Annaland. Eigenaresse Eefke Bastiaanen nam de groep mee in de wereld van de zorg en dat in combinatie met het goede plattelandsleven. Onder de indruk waren de reizigers ook van het verhaal wat verteld werd in het Watersnoodhuis van Stavenisse. Flip de Rijke zat vol verhalen en presenteerde dit moeilijke onderwerp op een toegankelijke manier.

Bij Eetcafé Het Keeten verzorgde het gastpaar Erna en Bert Allewijn voor een aangeklede borrel. Niet alleen beëindigen zij per 1 juni het exploiteren van hun gezellig bruin café, ook stopt Erna met het bestuurslidmaatschap van KNH afdeling Tholen. Voor haar verdiensten werd ze hartelijk bedankt en dat werd onderstreept met enkele cadeaus. De aanwezigen gingen met burgemeester Ger van de Velde in gesprek over zaken die speelden en spelen in horecaland. De informele en laagdrempelige wijze waarop dit gebeurde wordt door iedereen gewaardeerd. Zo maande zij tot voorzichtigheid bij boekingen voor feestjes door opdrachtgevers die vooraf onvoldoende bekend zijn en uitten leden hun bezorgdheid over het groeiend aantal overvallen en het verdwijnen van steeds meer ‘natte’ horeca. Voorzitter André van Ast complimenteerde de gemeente met het feit dat die heel goed bezig is met het promoten van Tholen. Tot slot werd Jack Westdorp bedankt voor wederom een afwisselend en boeiend programma, iets wat nog steeds naar meer smaakt gelet op de reacties.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief