Gemeente aan de slag met tekort aan openbare toiletten

THOLEN - De gemeente Tholen gaat de komende jaren aan de slag met het huidige tekort aan openbare toiletten in de gemeente. Dat laat wethouder Jan Harmsen weten op vragen van Jolanda Schot (SP).


"Door het toilettekort in Nederland kunnen ruim 2 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar ook vrouwen, bejaarden, gehandicapten, ouders met jonge kinderen, dagjesmensen en toeristen niet onbezorgd op pad", stelde Schot. Daarom wilde ze van de gemeente Tholen weten of men o de hoogte is van het nijpende toilettekort in Nederland. Ook wilde ze weten hoeveel openbare toiletten er in de gemeente Tholen zijn en of de gemeente actie gaat ondernemen om een mogelijk tekort zo snel mogelijk op te heffen.

De wethouder laat nu weten dat het toilettekort de aandacht heeft van het college. "Nabij strandjes en duiklocaties staan een gedeelte van het jaar vijftien openbare toiletvoorzieningen." Daarnaast is onlangs medewerking verleend aan een particulier initiatief tot het plaatsen van een toiletunit bij het strandje van Sint-Annaland. De komende jaren gaat de gemeente, onder andere samen met Werkgroep Gehandicapten Tholen, aan de slag om dit soort knelpunten op te lossen. "We weten dat we er iets mee moeten. Eind dit jaar komt dat waarschijnlijk ook in de beleidsvisie tot uiting." In de Kadernota 2021 moet er dan geld beschikbaar worden gesteld. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief