Samen met hun ouders namen de kinderen een kijkje op het Natuurplein
Samen met hun ouders namen de kinderen een kijkje op het Natuurplein (Foto: Remko Vermunt)

Basisschool de Kraal heeft eigen Natuurplein

THOLEN - Kinderen van groep 5/6 van basisschool De Kraal in Tholen hebben afgelopen week hun eigen ontworpen Natuurplein mogen onthullen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van alle kinderen van de basisschool, maar ook papa's en mama's kwamen een kijkje nemen. Het Natuurplein is tot stand gekomen dankzij een ontwerpwedstrijd van IVN Natuureducatie en Jantje Beton.


Grote aanjager van dit project is juf Carmen Bastiaanse van groep 5/6. "Dit avontuur begon eigenlijk al aan het begin van dit schooljaar", vertelt juf Carmen. "De moeder van Semih en Kaya stuurde mij een berichtje op Facebook over een speciale ontwerpwedstrijd vanuit IVN Natuureducatie voor een eigen natuurplein op het schoolterrein en dat leek mij wel heel erg leuk." De kinderen gingen, samen met de juf, meteen aan de slag. "Eerst was het een ontwerp op papier, maar later kwamen de kinderen zelf met het idee om er een maquette van te maken." Die maquette werd weer gepresenteerd aan architect Joost van den Berge die de vele ideeën van de kinderen samenbracht in één ontwerp. "Al dat harde werk heb ik toen opgestuurd naar IVN Zeeland en van de ongeveer 150 scholen werden wij als één van de tien uitgekozen als winnaar", zegt juf Carmen trots.

Felicitaties

In oktober kreeg de school, toch nog onverwachts, een mail vanuit de organisatie. "Het onderwerp van de e-mail was: Gefeliciteerd met uw buitenspeeltuin", weet juf Carmen nog. "Dat hebben we de volgende dag meteen gevierd met een stukje taart. We kregen enorm veel felicitaties binnen, ook van de burgemeester." Maar daarna was het voor de kinderen toch nog wel lang wachten. Regelmatig vroegen de kinderen dan ook hoe lang het nog zou duren. "Maar in de carnavalsvakantie zijn we aan de slag gegaan en nu is het eindelijk zo ver en we zijn dan ook heel erg blij dat de burgemeester er ook vandaag weer bij is."

Genieten

Burgemeester Ger van de Velde mocht dan ook samen met twee leerlingen de officiële opening verrichten door een lintje door te knippen. "Ik heb niet alleen een brief gestuurd, maar ik heb ook een hele lieve brief teruggekregen met de vraag of ik de opening wilde verricht en dat wil ik heel graag. Het is heel belangrijk om lekker buiten bezig te zijn, dus ik hoop dat jullie hier heel veel lessen gaan krijgen en dat jullie er enorm van gaan genieten", aldus de burgemeester. Met het doorknippen van het lintje werd het Natuurplein dan ook officieel geopend, maar papa's en mama's moesten nog even wachten want er moesten nog wel wat bordjes geplaatst worden door de kinderen van groep 5/6. "Want het Natuurplein bestaat uit verschillende onderdelen." Zo is er bijvoorbeeld een paddenpoel, een moestuin, een insectenhotel, een vlindertuin en een buitenleslokaal. Bij het onthullen van de verschillende bordjes, mochten de kinderen ook allemaal een wens uitspreken. "Ik hoop dat veel kinderen leren hoe de natuur werkt en dat we er allemaal goed voor moeten zorgen", stelde één van de kinderen. "En ik hoop dat we veel padden en kikkers in de paddenpoel krijgen", vertelde een ander. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Haarstyliste

Goes

bezorger

zoutelande

vakanatiewerk/bijbaantje

midden zeeland en tholen

bezorger

wemeldinge

Bezorger kranten en/of folders

Regio Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief