Foto: Remko Vermunt

Zo Kinderopvang zet de deuren open

THOLEN - De driehonderd kinderen van de elf peuterspeelzalen van Zo Kinderopvang in de gemeente Tholen krijgen deze week allemaal een gratis voorleesboekje mee naar huis. De bekende prentenboeken van Max Velthuis bestaan namelijk 30 jaar en om voorlezen te bevorderen krijgt ieder kind het boekje 'Kikker is Kikker'.


De hele week, van 8 tot en met 12 april, staat bij Zo Kinderopvang in het teken van voorlezen, maar ook zijn er speciale open ochtenden. "We nodigen alle ouders uit om een dagdeel met ons mee te lopen." De open ochtenden worden georganiseerd bij alle elf vestigingen van Zo Kinderopvang die verspreid zijn over het eiland. "Tijdens deze open ochtenden kunnen ouders ervaren hoe wij omgaan met de kinderen en hoe wij een dagdeel indelen." Ouders van wie hun kind al bij ons op de opvang zitten zijn natuurlijk welkom, maar vooral ook ouders met kinderen die nog niet bij Zo Kinderopvang zitten. "Zij krijgen allemaal een bakje koffie of thee en iets lekkers voor de kinderen. Daarnaast kunnen ouders ook extra informatie aanvragen tijdens deze ochtenden."

Kikker

Tijdens deze week staat ook het voorlezen centraal en dan vooral uit de boeken van Max Velthuis. "De leidsters hebben allemaal iets leuks gedaan rondom het thema, zo zijn er bijvoorbeeld kikkers gehaakt. Maar, er zijn ook van karton allemaal dieren nagemaakt die in het boekje voorkomen", vertelt Van de Velde. Tijdens de open ochtenden wordt dan ook voorgelezen uit het boekje Kikker is Kikker. "En alle kinderen die nu al bij onze opvang zitten, krijgen dat boekje mee naar huis. Dat zijn driehonderd boekjes", vertelt Van de Velde trots.

Voorlezen

"Bij Zo Kinderopvang vinden we voorlezen erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Wist u dat kinderen met een kwartier vrij lezen per dag gemiddeld 1000 woorden per jaar leren? Hierom besteed Zo Kinderopvang extra zorg aan het voorlezen aan kinderen en het samen lezen met kinderen." Eerder dit jaar, van 22 januari tot 2 februari, deed de kinderopvang daarom ook al mee aan de Nationale Voorleesdagen. Toen kwamen verschillende Tholenaren, waaronder de burgemeester en wethouder Peter Hoek voorlezen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief