Elise Besemer en Laurens de Man. FOTO ANNET BESEMER
Elise Besemer en Laurens de Man. FOTO ANNET BESEMER (Foto: Annet Besemer)

Romantische vioolsonates in Oude Stadhuis Tholen

THOLEN - Het Avondconcert van zaterdag 13 april in het Oude Stadhuis in Tholen wordt gegeven door het jonge getalenteerde duo violiste Elise Besemer en pianist Laurens de Man, beiden prijswinnaars bij belangwekkende concoursen.


Ze zijn uitgenodigd door de Stichting Anthonie Keldermans Concerten om een aantal van de fraaiste sonates uit de Duitse en Franse Romantiek uit te voeren. Van Johannes Brahms spelen zij zijn 2e Sonate en van César Franck wordt zijn enige Sonate voor viool en piano uitgevoerd. Deze twee gekende meesterwerken worden met elkaar verbonden door de charmante Sonatine in G van Antonín Dvorák.

Geheel naar het artistieke uitgangspunt van de concertorganisatie worden de werken uitgevoerd op historische muziekinstrumenten. Elise Besemer bespeelt haar Jean-Baptiste Vuillaume viool, gebouwd in Parijs in 1866. Laurens de Man bespeelt de vleugel die deel uitmaakt van de collectie toetsinstrumenten in het uit 1460 daterende Oude Stadhuis, een Julius Feurich vleugel, gebouwd in Leipzig in 1908. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief