De SPOR maakt onderdeel uit van GGZ WNB in Halsteren
De SPOR maakt onderdeel uit van GGZ WNB in Halsteren

Tien verwarde Tholenaren opgevangen in Halsteren

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen stelt eenmalig een bedrag van 4.484,72 euro beschikbaar voor de Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte in Halsteren.

Om te voorkomen dat mensen met verward gedrag onterecht in een politiecel terechtkomen is er in Halsteren een Spoedeisende Psychiatrische Onderzoeksruimte (SPOR) opgezet. De SPOR bestaat sinds april 2017 en sindsdien werd er al regelmatig gebruik van gemaakt, ook door de gemeente Tholen. "In de periode september 2017 tot en met september 2018 is er vanuit Tholen tien keer gebruikgemaakt van deze opvangmogelijkheid", laat burgemeester Ger van de Velde - de Wilde weten.

Structureel

In de SPOR worden mensen beoordeeld door de crisisdienst die niet in een thuissituatie beoordeeld kunnen worden. De SPOR in Halsteren wordt gebruikt voor verwarde personen in heel West-Brabant. Dat houdt in dat niet alleen de gemeente Tholen gebruik maakt van deze dienst, maar ook de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen én Woensdrecht. "Gezamenlijk financieren we deze SPOR, dat gebeurt op basis van het aantal inwoners", aldus Van de Velde. Vorig jaar stelde de gemeente Tholen 3.254,68 euro beschikbaar. "Dit is een voortzetting van wat we al doen. We stellen dit geld steeds eenmalig beschikbaar. Mogelijk dat er in de toekomst nog geld vanuit het Rijk komt en het een structurele bijdrage wordt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief