Afbeelding

Petitie voor behoud Bravis Bergen op Zoom al 1500 keer ondertekend

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

THOLEN - Inwoners van de gemeente Tholen hebben samen met nog vele anderen al massaal een petitie ondertekend voor het behoud van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Inwoners zijn niet blij met de aangekondigde sluiting van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij willen dat het ziekenhuis behouden blijft. Al snel nadat het nieuws gisterenochtend bekend was gemaakt, werd een online petitie gestart die inmiddels zo'n 1500 keer is ondertekend.

Een 'bizarre beslissing'. Dat is hoe de keuze van Bravis om het ziekenhuis in Bergen op Zoom te sluiten wordt genoemd in de petitie. "De twee ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom bedienen een gebied dat ruim voldoende is om twee volwaardige ziekenhuizen op te laten functioneren. Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit!"

En die oproep krijgt veel gehoor. Al zo'n 1500 mensen ondertekenden de online petitie. En de reacties die zij plaatsen bij hun handtekening zijn niet mals. De ondertekenaars lijken zich grote zorgen te maken over de toekomst van hun zorg en over de toenemende reistijd en reiskosten. "Ik woon in Bergen op Zoom en ben afhankelijk van alleen een fiets, dus het ziekenhuis in buurt moet blijven", schrijft iemand. Ook een Thoolse ondertekenaar maakt zich zorgen over de reistijd. "Voor de bewoners van St. Annaland is de aanrijtijd te lang. Naar Roosendaal toe is het altijd heel druk en ook regelmatig files." "De mensen op het eiland Tholen en Putte worden in de steek gelaten", schrijft een ander. Ook wordt er zonde gemaakt van het gloednieuwe moeder-kindcentrum dat het Bravis in Bergen op Zoom heeft. 

Of de petitie effect zal hebben, is zeer de vraag. De raad van bestuur sprak gisteren namens het volledige ziekenhuis in haar keuze om één hoofdlocatie in Roosendaal te realiseren. Definitieve goedkeuring voor het plan is er echter nog niet. Die zal pas in juni komen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief