Foto: archief Weekblad de Bode

Vijfde vlaggenmast geplaatst bij het gemeentehuis

THOLEN - Het gemeentehuis beschikt sinds deze week over een vijfde vlaggenmast. Organisaties en verenigingen die willen vlaggen voor specifieke situaties, kunnen vanaf nu gebruik maken van deze mast om hun eigen vlag te hijsen.


Doordat verenigingen en organisaties nu ook hun vlag mogen hijsen heeft de gemeente Tholen een aangepast vlagprotocol opgesteld. Voorheen werd altijd het landelijke vlagprotocol gehanteerd. Hierin was alleen het hijsen van de Nederlandse vlag opgenomen. In het aangepaste vlagprotocol is er echter ook ruimte voor het hijsen van andere vlaggen.

De vlag kan gehesen worden voor het bekend maken van:een collecte of goed doel;een sociaal-culturele activiteit of evenement;een bijzondere gelegenheid;een (inter)nationale themadag.

Als de Nederlandse vlag hangt, worden alle andere vlaggen aan de andere vlaggenmasten gestreken.

Aanvraag indienen

Wilt u als vereniging of organisatie gebruik maken van de vlaggenmast dan kan dat viahuisvesting&services@tholen.nl. Meer informatie over het vlaggenprotocol is te vinden op de website van de gemeente www.tholen.nl     
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief