euro-geld-centen
euro-geld-centen

Wethouder wil meer geld voor Thoolse evenementen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Wethouder Frank Hommel wil het gesprek aangaan met de culturele verenigingen in de gemeente Tholen om ervoor te zorgen dat er beter gebruik wordt gemaakt van de subsidiegelden vanuit de provincie.

Vanuit de provincie Zeeland is er een zogenaamd regioarrangement beschikbaar gesteld. Het is een potje met geld dat de regio zelf mag verdelen onder culturele evenementen die een regionale uitstraling hebben. Voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Anthonie Keldermans Concerten of Tholen Sterk. Maar, volgens wethouder Frank Hommel moet er voor de gemeente Tholen meer uit te halen zijn.

Een ander voorbeeld is ROOTS dat komend weekend plaats gaat vinden in de Meulvliet. Drie in Tholen opgegroeide muzikanten die nationaal en internationaal naam hebben gemaakt, keren voor even terug naar hun roots. Ties Mellema, Maurits Fondse en Martin Fondse geven overdag workshops en 's avonds treden ze op in de Meulvliet. Voor dit evenement werd een subsidie beschikbaar gesteld door de gemeente van 1500 euro. De provincie heeft dat bedrag verdubbeld naar drieduizend euro. "Nu krijgen er op jaarbasis drie of vier van dit soort Thoolse evenementen een subsidie vanuit de provincie, maar ik heb zo'n onderbuikgevoel dat er meer uit te halen valt." Daarom gaat de wethouder alle verenigingen bij elkaar roepen om hen te attenderen op deze subsidiemogelijkheid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief