Foto:

Boerenhopdag voor de School met de Bijbel

SINT-ANNALAND - De kinderen van de maangroep, groep 3, 4 en 5, van de school met de Bijbel te Sint-Annaland hebben op donderdag 16 mei een 'Boerenhopdag' gehouden. De afgelopen tijd hebben de kinderen op school gewerkt aan het thema 'werken op het land'. Maar liefst zeven boeren/tuinders melden zich aan om langs te komen.


De kinderen zijn in groepen, onder begeleiding van 2 á 3 (groot)ouders en juffen, op pad gegaan langs de verschillende boeren/tuinders. Dit natuurlijk geheel in stijl. Bij elke boer/tuinder hebben ze een half uur gewerkt en vervolgens hopten ze weer door naar de volgende boer/tuinder. Ze zijn bij Wim en Ada Hage geweest. Daar hebben ze het imkerpark bewonderd met de pijp en tuinkers gezaaid. In de kas van Jan Moerland mochten de kinderen de verkeerde bloemen er tussenuit trekken en ze kregen een rondleiding door de kas. Bij Leo Hofland hebben de kinderen een uur lang informatie gekregen over koeien, kalfjes en ze kregen prachtige spulletjes mee plus een diploma.

Familie Van der Klooster zorgde ervoor dat de kinderen in hun wei konden picknicken en de kinderen konden heerlijk met het hooi spelen. Bij Jan Goedegebuure hebben ze aardappelen gesorteerd, kittens geaaid en de geiten gevoerd. Leo Geluk heeft de verschillende soorten graan laten zien met diverse opdrachten erbij en de kinderen mochten door het veld rennen. Tot slot hebben ze bij Corné van Iwaarden het kiemen van zaadjes nader bekeken en mochten de kinderen bloemenzaadjes uitkiezen, tellen en planten. Ook kregen de kinderen nog van alles mee. "We kijken terug op een leerzame en een zeer gezellige dag. Alle boeren en chauffeurs bedankt voor jullie medewerking", besluit Mirjam den Engelsman. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief